Eğlence

HTC Vive Studios ile sanal gerçeklik oyunları geliştirecek

htc vive studios arcade sagaHTC sanal gerçeklik deneyimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için Vive Studios adını verdiği bir stüdyo kurdu. Tayvanlı şirket bu stüdyoyla hem kendi oyunlarını hazırlayacak hem de başkaları tarafından geliştirilen oyunları yayınlayacak. HTC Vive Studios ile ilk olarak 2 Bears adını taşıyan iç stüdyosu tarafından geliştirilen Arcade Saga isimli oyunu yayınlayacak.

HTC daha önce Vive sanal gerçeklik başlığını internet kafelere ve özel eğlence merkezlerine taşımıştı. Şirket yazılım geliştirme çalışmalarını desteklemek içinse Vive X isimli bir kuluçka merkezi kurmuştu. Tayvanlı üretici, “Front Defense” adını taşıyan sanal gerçeklik oyununun geliştirme sürecine de dolaylı yoldan destek olmuştu. HTC, oyunun şirket çalışanları tarafından kurulan ayrı bir girişim tarafından hazırlandığını anlatma konusunda biraz sıkıntı yaşamıştı.

HTC Vive Studios oyun dışındaki kategorilerde de içerik hazırlayacak

HTC Vive Studios, Oculus Studio’nun doğrudan bir muadili olarak nitelenebilir. Jason Rubin’in başında olduğu Oculus Studio, Oculus Rift için sanal gerçeklik oyunları geliştiriyor. Oculus, diğer sanal gerçeklik içeriklerini Oculus Story Studio üzerinden hazırlıyor. Vive Studios ise Oculus’un her iki stüdyosunun da çalışma alanını kapsıyor. HTC’nin yeni stüdyosu oyun dışında eğitim, sinema, tasarım, sosyal, emlak ve spor alanlarında sanal gerçeklik deneyimleri hazırlayacak.

Arcade Saga, HTC Viveport ve Steam üzerinde 29,99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER