Eğlence

HTC Vive doğum gününü sanal gerçeklik oyunları için özel bir servisle kutluyor

htc viveHTC Vive, bugün itibarıyla birinci yaşını kutluyor. Sanal gerçeklik başlığının birinci yaş günü için hem donanım hem de yazılım kanadında özel indirimler sunuluyor. Şirketin, Vive sahipleri için oluşturduğu Viveport Subscription isimli abonelik servisi de bugün itibarıyla faaliyete geçiyor. Böylelikle kullanıcılara oyunlara erişim için Netflix tarzı bir platform sunuluyor. Aylık abonelik ücreti 6.99 dolar olan Viveport Subscription ile sunulan listeden beş sanal gerçeklik uygulaması veya oyununu indirip yüklemek mümkün oluyor.

Kullanıcılar seçtikleri uygulamaya herhangi bir kısıtlama olmadan erişebiliyor. Arzu edildiği takdirde, seçilen uygulamalardan biri her ay başka bir uygulamayla değiştirilebiliyor. Kullanıcılar memnun kaldıkları oyun ya da uygulamayı ayrıca satın alabiliyor.

Viveport’un başındaki isim olan Rikard Steiber, sanal gerçeklik için abonelik tabanlı bir model sunmanın pazarın evriminin doğal bir parçası olduğunu belirtti. Söz konusu modelin film, TV ve müzikte başarılı olduğunu dile getiren Steiber, abonelik modelinin eğlence içeriklerinin keşfi ve deneyimi konusunda giderek daha fazla tercih edildiğinin altını çizdi.

HTC Vive birinci yaşına özel indirim fırsatları sunuyor

HTC Vive’ın yaş günü için sunulan fırsatlar bununla sınırlı kalmıyor. Şirket, sanal gerçeklik başlığının fiyatında da 100 dolarlık bir indirime gidiyor. Buna ek olarak; sanal gerçeklik aksiyon oyunu Arcade Saga, herhangi bir ücret ödemeden indirilip yüklenebiliyor. İçinde farklı türlerde oyunlar barındıran Arcade Saga, normalde 14.99 dolar karşılığında satılıyor. Sunulan özel fırsatların birinci yaşını kutlayan Vive’a nasıl bir etki yapacağını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER