Teknoloji

HTC Vive Pro McLaren Edition ile F1 hayranlarına hitap ediyor

htc vive pro mclaren edition

HTC ve McLaren arasındaki uzun süreli işbirliği anlaşması geçtiğimiz mayıs ayında duyurulmuştu. Bu duyuru sırasında iki şirket, Vive sanal gerçeklik başlığının bazı özel içerikler de barındıran bir versiyonunun kullanıcılara sunulacağını da açıklamıştı. Beklenen bu özel versiyon, HTC Vive Pro McLaren Edition adıyla resmiyet kazandı.

Vive Pro üzerine inşa edilen bu özel sanal gerçeklik başlığının tasarımında McLaren ile özdeşleşen turuncu renkteki dokunuşlar hemen göze çarpıyor. Başlığın kamera bölümünde ve kontrol cihazlarının menü butonu ile kayışlarında turuncunun tercih edildiği görülüyor. Vive Pro McLaren Edition isteyenlerin standart Vive Pro’ya kıyasla biraz daha fazla para ödemeyi de gözden çıkarması gerekiyor. Sanal gerçeklik başlığının ABD’deki fiyat etiketinde 1549 dolar yazıyor.

Sanal gerçeklik başlığıyla birlikte oyunculara McLaren markası taşıyan iki VR uygulaması da sunuluyor. Bu uygulamalardan biri olan  rFactor 2 McLaren Edition yarış simülatörü Studio 397’nin imzasını taşıyor. Çevreleyici bir ses deneyimi ve etkileyici grafikler vadeden oyunda dinamik hava durumu koşulları oyuncuları bekliyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”CeXMbxpuWAs”]

HTC Vive Pro McLaren Edition ile birlikte sunulan diğer oyun ise McLaren Garage VR Experience adını taşıyor. Bu oyunda oyuncular pit ekibinde lastiğin değiştirilmesinden sorumlu takımda farklı görevler üstleniyor. Burada oyuncular kendilerine verilen görevleri en hızlı biçimde yerine getirmek için yarışıyor.

İLGİLİ HABERLER