Teknoloji

HTC Vive Pro 799 dolar fiyatla ön siparişe açıldı, HTC Vive’ın fiyatı indi

HTC Vive Pro çok yakında yurt dışında piyasaya çıkıyor. Ortaya çıkan fiyat bilgisine göre, bu yeni sanal gerçeklik başlığı epey pahalı olacak. Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk HTC Vive’ın başlangıçta piyasaya çıktığı bir fiyat seviyesinden tüketicilerle buluşacak.

HTC Vive Pro ön siparişleri açıldı. Yurt dışı satış fiyatı 799 dolar, 879 avro veya 799 pound olarak belirlenen sanal gerçeklik başlığı, HTC’nin belirttiğine göre 5 Nisan’da tüketicilere ulaşmaya başlayacak.

HTC’nin Vive.com web sitesi üzerinden ön siparişler alınmaya başladı. Erken adapte olan kullanıcılara hitap eden bir fiyat seviyesinden sunulacak olan başlıkla birlikte, altı ay boyunca geçerli, ücretsiz HTC Viveport aboneliği de verilecek. Söz konusu oyun abonelik servisi içinde her ay 400’den fazla içerik içinden 5 farklı oyunu ya da videoyu seçmek mümkün oluyor. Servisin yurt dışı aylık ücreti 8.99 dolar ya da 8.99 pound olarak belirtiliyor.

Bunun ötesinde, kullanıcılara başka herhangi bir ek avantaj sunulmayacak. HTC’nin mevcut kumandaları bile kutuya yerleştirilmiyor. HTC’nin yeni bir kumanda, aynı zamanda Intel’in WiGig teknolojisini kullanan yeni bir kablosuz adaptör üzerinden çalıştığı söyleniyor. Bunlar da ayrı olarak satılacak.

HTC Vive Pro’nun yenilikleri arasında, her bir lensiyle 2880 x 1600 piksel, daha keskin görüntüler sunan ekran bulunuyor. Aynı zamanda dahili kulaklıklar sayesinde çevresel ses etkisi artarken, artırılan ergonomik yapı da daha rahat etmeyi sağlayacaktır. Neyse ki, PC donanım gereksinimleri çok fazla değişmiyor. Hâlâ en düşük seviyede Nvidia GTX 1060 ve AMD Radeon RX480 grafik kartları kabul ediliyor.

Açıkçası, HTC Vive Pro sanal gerçeklik platformunun en ateşli fanatiklerini hedefliyor. Eğer HTC gerçekten de cihazı daha fazla kişiye satmak isteseydi, o hâlde cihaza kumandaları ve Lightbox’ları da ekler, fiyatı da ona göre konumlandırırdı.

HTC Vive’ın fiyatı indi

Öte yandan, HTC ilk Vive başlığının fiyatını da, esas rakibi Oculus Rift‘in seviyesine indiriyor. HTC Vive, 499 dolar ya da 499 pound fiyat etiketleriyle satılacak. Buna rağmen en ucuz HTC sanal gerçeklik başlığı, 399 dolar ya da 399 pound fiyatlı Oculus Rift’ten 100 dolar ya da pound pahalı olmayı sürdürecek.

Tüketiciler, 499 dolarlık paketin içinde orijinal HTC Vive başlığının yanı sıra hareket kumandalarını ve konum takibi yapan Lightbox’ları da bulacak.

HTC’nin Vive Pro’ya hareket kumandası eklenmiş bir paket seçeneği ekleyip eklemeyeceğini zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER