Manşetler

HTC bir “Vive Phone” modeliyle amiral gemisi telefon pazarına geri mi dönüyor?

htc vive phone

HTC’nin akıllı telefon pazarındaki parlak günleri çok gerilerde kaldı. Şirket, bir zamanlar pazarın en iyi oyuncuları arasındaydı, ancak 2017 yılında U serisinin piyasaya sürülmesinden sonra istikrarlı bir biçimde düşüş başladı. Geçen yıl çıkan HTC Desire 21 Pro gibi çeşitli giriş ve ora segment telefonları görsek de, 2018 yılında gelen HTC U12+ modelinden beri HTC’den amiral gemisi seviyesinde bir model gelmedi. Bugünlerde HTC, akıllı telefon pazarında neredeyse ölü bir marka olarak görülüyor. Ama şimdi, Tayvanlı devin amiral gemisi akıllı telefon arenasına geri dönüşünü görme şansımız var gibi görünüyor. Bu da son günlerin popüler deyimi “metaverse” sayesinde bir HTC Vive Phone modeli görebiliriz.

DigiTimes ve WinFuture tarafından verilen haberlere göre, HTC dört yıl sonraki ilk amiral gemisi akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dikkate değer fazla ayrıntı olmasa da, bu telefondaki temel fikrin şirketin AR, VR ve metaverse tarafındaki tecrübelerinden ve çalışmalarından destek alacak olmasıdır. 2022 yılında çıkmış olan bir amiral gemisi telefonun günümüzün popüler terimlerine uyum göstermesi tüketiciler için bir çekim noktası oluşturabilir. En azından HTC böyle düşünüyor olmalı.

Bu fikir, en azından HTC’nin şirketin “Viverse” olarak adlandırdığı metaverse dünyası ile ilgili en son gelişmeleri paylaştığı diğer MWC 2022 duyurularıyla uyumlu görünüyor. HTC’nin Android telefon pazarından büyük ölçüde çekilmiş olmasına rağmen, şirket hâlâ VR alanındaki ana oyunculardan biridir. Bu nedenle, telefonun herhangi bir yerinde “Vive” markasını görürseniz şaşırmayın.

Beklenen metaverse telefonunun donanım bileşenleri konusunda bir tahminde bulunmak zor olmasa gerek. Qualcomm’un üst sınıf telefonlara özel işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1’i barındırması kuvvetle muhtemeldir. Tabii ki, “metaverse” fikri kullanıcıların ilgisini ne kadar çekecek, burası tartışılır. HTC bunun popüler bir kavram olduğunu düşünerek hareket edebilir, ancak 2018 yılında, kripto paralar ve blok zinciri kavramları manşetlere taşındığında da Exodus 1 adlı bir modelle karşımıza çıkmıştı. Ne var ki, tüketicilerin kripto varlıklarını saklamalarına izin verecek, görünüş itibarıyla HTC U12+ modeline benzeyen bu telefon çok ilgi görmedi.

Ancak HTC’nin artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarındaki tecrübesi, Vive Phone gibi bir “metaverse” telefonunun daha önceki blok zinciri telefonuna nazaran daha başarılı olmasına vesile olabilir.

İLGİLİ HABERLER