Teknoloji

HTC’den Vive parçalarını iFixit üzerinden satın alma fırsatı

htc vive ön inceleme

HTC, Vive sanal gerçeklik sistemlerinin kullanıcılar tarafından daha rahat onarılabilir hâle gelmesini sağlamak için iFixit ile bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık doğrultusunda tüketicilere vida, kablo, adaptör ve diğer bağımsız bileşenlerden oluşan ürünleri satıyor.

Konuyla ilgili blog paylaşımında HTC, bu hareketin sanal gerçeklik başlıkları garanti dışı olan veya muhtemelen artık satılmayan kişilere yardım etmeyi amaçladığını söylüyor. Ayrıca iFixit ilk nesil Vive, Vive Pro, orijinal Vive denetleyici ve Vive Pro Eye için onarım kılavuzları sunuyor.

HTC, tüketicilerin ilk kez bu yedek parçaların çoğunu doğrudan sipariş edebildiğinin altını çiziyor. 3,99 dolar fiyata sahip bir denetleyici kordonu gibi birkaç ürünü diğer satıcılar aracılığıyla bulmak da zor olmazdı. Ancak VR başlıklar özel ve niş cihazlardır, bu nedenle Vive ses kayışınız için yedek bir köpük ped (19.99 dolar) ve kulaklık seti (59.99 dolar) istiyorsanız veya bağlantı kutunuz için güç adaptörünü kaybettiyseniz (19.99 dolar), bu resmi olmayan bir yedek peşinde koşturmaktan çok daha güvenilirdir.

İlk olarak 2016’da piyasaya sürülen Vive; Sony PlayStation VR veya Oculus Rift ve Quest serisine kıyasla her zaman nispeten modüler bir sanal gerçeklik başlığı olmuştur. HTC, bazıları daha sonra bağımsız başlık paketlerine entegre edilen kablosuz akış ve göz izleme gibi özelliklere sahip birkaç yükseltme kiti yayınladı. (En son modülü bir dudak izleyici olmuştu.) iFixit’in resmi bir kılavuz listelemediği tüketici odaklı Vive Cosmos, farklı değiştirilebilir ön yüzlere sahip olan birden çok varyantta geliyor. Tüm Vive ekosistemi, Valve’in SteamVR’ı üzerine inşa edilmiştir. Bazı parçalar, Valve Index ile çapraz uyumluluğa sahiptir. HTC, ekosistemini geliştirmeye devam ederken, bir ev onarım seçeneği markaya tam tamına uymuş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER