Teknoloji

HTC Vive ön siparişleri 29 Şubatta alınmaya başlıyor

htc vive

HTC Vive sanal gerçeklik başlığı için ön siparişler 29 Şubat itibarıyla açılacak. The Telegraph gazetesine konuşan HTC’nin CEO’su Cher Wang, 2016’nın artık gününde, yani 29 Şubatta, ön siparişleri almaya başlayacaklarını belirtirken, fiyat konusundaki sessizliğini korudu.

Vive’ın en önemli rakiplerinden biri olarak lanse edilen Oculus Rift, şimdiden ön siparişe çıkmış durumda. Sanal gerçeklik başlığının Birleşik Krallık’taki ön satış fiyatı 499 pound olarak belirlendi. Sony’nin sanal gerçeklik başlığı PlayStaton VR’ın ise 546 pound karşılığında satılacağı söyleniyor.

Sanal gerçeklik başlığı pazarındaki rekabetin koşulları henüz şekillenmemiş olsa da, HTC ile birlikte Facebook’un sahibi olduğu Oculus ve Sony, potansiyel rekabette ön plana çıkıyor. Samsung, Oculus’un desteğiyle geliştirdiği sanal gerçeklik başlıklarını rakiplerinden çok daha önce piyasaya sürse de, Güney Koreli şirketin sunduğu deneyimin güçlü bir bilgisayardan ziyade mobil cihazlar üstüne kurulu olması, sanal gerçeklik piyasasındaki mücadelede daha farklı bir yerde konumlanmasını sağlıyor. Vive ise çıkışında yaşanan ertelemeler nedeniyle sanal gerçeklik pazarına erken girerek avantaj elde etme fırsatını tepmişti.

HTC Vive Valve ile birlikte geliştirilmişti

HTC’nin sanal gerçeklik başlığı Vive, Steam’in de sahibi olan Valve ile işbirliği içinde geliştirilmişti. Sanal gerçeklik başlığının çalışabilmesi için hareket kameralarının yanı sıra, iki adet özel hareketle kontrol cihazının da bulunması gerekiyor. Tıpkı Oculus Rift gibi, HTC Vive’ın çalışması için de oldukça güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor.

İLGİLİ HABERLER