Teknoloji

HTC kablosuz sanal gerçeklik deneyimi için Vive adaptörünü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
htc vive
Görsel: The Verge

HTC Vive için sonunda kendi kablosuz adaptörünü geliştirdi. Daha önce DisplayLink ve HTC’nin Vive X isimli kuluçka merkezinden çıkan TPCast, benzer çözümler geliştirmişti.

Tayvanlı şirketin çözümünün temelinde Intel’in Wi-Gig teknolojisi bulunuyor. Wi-Gig 60 GHz bandında çalışabiliyor. Böylelikle parazitsiz veya gecikmesiz bir operasyon sağlamak mümkün oluyor. Böylelikle HDMI kablosuyla yapılan bağlantılarda bile karşılaşılabilen sorunların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

HTC’nin yeni kablosuz sanal gerçeklik adaptörünü yaz mevsiminden önce satışa sunmayacak. Sanal gerçeklik adaptörünün etiketinde yazan fiyat da henüz açıklanmış değil. Kablosuz adaptör sayesinde kullanıcılar kabloları direkt bilgisayara bağlamak zorunda kalmadan sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilecek.

HTC Vive kablosuz adaptörünün pil ömrü açıklanmadı

HTC Vive kablosuz adaptörünün pil ömrü konusunda ise bir açıklama yapmadı. Ancak TPCast’ın çözümü yaklaşık 2 saatlik bir pil ömrü sunduğu için HTC’nin de aynı standardı koruması öngörülüyor. TPCast’ın kablosuz adaptörünün fiyat etiketinde 299 dolar yazıyor. Dolayısıyla HTC’nin bu fiyatın altına inmesine pek ihtimal verilmiyor. Tayvanlı üreticinin yeni kablosuz adaptörü, yeni duyurulan Vive Pro sanal gerçeklik başlığını da destekleyecek

İLGİLİ HABERLER