Eğlence

HTC Vive için sanal gerçeklik oyunu geliştiriyor

htc viveHTC Vive sanal gerçeklik başlığı için Front Defense isimli bir oyun geliştiriyor. Şirket oyunu önümüzdeki hafta Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenecek Computex konferansında görücüye çıkarmayı planlıyor. Oyun hakkında bilinenler ise şu an için oldukça sınırlı. HTC tarafından yapılan açıklamada oyunun savaş zamanında geçtiği ve oyuncuların ateş ederek düşmanlarını yere indirmeye çalıştığı bilgisi veriliyor.

Front Defense, Tayvanlı cihaz üreticisi için sıra dışı bir hamle niteliği taşıyor. Bugüne kadar oyun geliştirme süreçlerine pek dahil olmayan şirket, özel sanal gerçeklik içerikleri üretme konusunda da bir adım atmamıştı. Vive’ın üretimi için Valve ile çalışan HTC, popüler sanal gerçeklik oyun stüdyolarını ve geliştiricilerini teşviklerle platformuna çekmeyi tercih etmişti.

Bu plan doğrultusunda geçtiğimiz hafta 100 milyon dolarlık teşvik programı Vive X’i duyuran şirket; Pekin, Taipei ve San Francisco’da sanal gerçeklik deneyimi oluşturmak için Vive VR teknolojisinden faydalanmak isteyen şirketlere destek olacak.

İLGİLİ HABERLER