Teknoloji

HTC Vive Focus 3 için bileğe takılabilen yeni kumanda

htc vive focus 3 wrist tracker

HTC Vive Focus 3 sanal gerçeklik başlığı için bileğe takılabilen yeni bir kumandayı tanıttı. Vive Wrist Tracker adını taşıyan ve kablosuz olarak çalışan bu kumanda, kullanıcının koluna saat gibi takılıyor ve elden dirseğe kadar duruş ve pozisyon takibi yapıyor.

Kurumsal odaklı bir ürün olan Vive Focus 3’ün mevcut kumandaları için bir tür tamamlayıcı niteliği taşıyan bu yeni cihaz, özellikle vücut pozisyonunun önemli olduğu simülasyon ve eğitim deneyimleri için faydalı olacak gibi görünüyor.

Wrist Tracker, HTC’nin 2017’de çıkardığı Vive Tracker’ın çok daha hafif, küçük ve özelleştirilmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilir. Bir kayış ve cihazın kullanıcının hangi kolunda olduğunu belirtmeye yarayan bir anahtar barındıran Wrist Tracker, Vive Focus 3’e kablosuz olarak bağlanıyor ve hareket verilerini başlığa kameraya ihtiyaç duymadan aktarmayı sağlıyor.

Sanal gerçeklik eğitim şirketi Flaim, Wrist Tracker’ın nasıl kullanılabileceğini bir örnek üzerinden anlattı. Flaim’e göre, ilk müdahale eğitimi alan biri yangın söndürme tüpünü doğru şekilde tutmayı Wrist Tracker sayesinde öğrenebilecek. Buna ek olarak, elektroşok cihazları üreten Axon da Wrist Tracker’ı eğitim programına entegre edeceğini açıkladı.

Wrist Tracker, 129 dolar karşılığında 2022’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Tıpkı Vive Tracker ve HTC Vive Focus 3 gibi, Wrist Tracker’ın da hedef kitlesinde bireysel kullanıcılar yerine kurumsal şirketler bulunuyor. Wrist Tracker tasarımının CAD dosyasını da paylaşacak olan HTC, böylelikle kullanıcıların Wrist Tracker için kendi aksesuarlarını geliştirmek mümkün kılacak.

İLGİLİ HABERLER