Manşetler

HTC Vive Flow VR başlığının tanıtımı öncesinde gelen en son sızıntılar

htc vive flow vr

HTC’nin perşembe günü bir etkinlikte duyurmasını beklediğimiz HTC Vive Flow VR ile ilgili yeni sızıntılar var. Pazartesi günü gelen ilk sızıntılardan sonra Twitter’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından olan Evan Blass, çeşitli fotoğraflar paylaştı. Bunlar sayesinde artık neyle karşılaşacağımızı az çok biliyoruz. Tweet’ler içinde yer alan bir sunum sayfasına göre cihazın yurt dışı fiyatı 499 dolar olacak ve kasım ayından itibaren piyasaya sunulacak.

Blass’ın ilk tweet’indeki görüntüler, pazartesi günü Protocol tarafından yayınlanan ayrıntıların çoğuyla eşleşiyor, ancak tanıtılacak nihai ürünün nasıl görünebileceği konusunda çok daha iyi bir bakış açısı sunuyor. Başlığın kullanıcıları bir böcek gibi gösterdiğini söylemek gerekiyor. Önündeki büyük sarımtırak noktaların şeffaf olup olmadığını söylemek zor; ancak yakından bakarsanız, cihazın önüne gömülü kameralar olabileceği anlaşılıyor.

İlk sızdırılan fotoğraflar, kulaklığın bir kablo aracılığıyla bir tür tüp şeklindeki cihaza bağlanacağını gösteriyordu, bu da kulaklığa belki biraz daha fazladan güç sağlayabilir. Bu açıdan ilk Magic Leap’e benzeyecektir. Ancak gelen diğer görüntüler bu durumu daha da netleştiriyor. Blass tarafından sızdırılan başka bir grup fotoğraf, cihazın dahili işlemeye ve bir tür soğutma fanın sahip olduğunu gösteriyor. Yine başka bir grup fotoğraf, tüpün sadece bir taşıma çantası olabileceğini de gösteriyor.

Dikkat çekici bir şekilde, Vive Flow’un sızan bu görüntülerinde bir kafa bandı yok gibi görünüyor. İnsanların rahat bulduğu çoğu başlık, ağırlıklarını bir çeşit kayış kullanarak dengeliyor.

Aynı zamanda yeni başlık, HTC’nin Şubat 2020’de gösterdiği, benzer şekilde böcek gözlü bir tasarıma ve benzer bir pakete bağlı olma olasılığına sahip bir prototip karma gerçeklik cihazı olan “Project Proton”a büyük benzerlik gösteriyor. Vive Flow’un Proton nihai ürüne dönüşen versiyonu olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Ancak bu, güçlü bir olasılık taşıyor.

Vive Flow hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bekleyişiniz uzun sürmeyecek Şirket perşembe günü “Go with the Flow” sloganıyla internet üzerinden yayınlayacağı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bunun öncesinde etkinlikte ne göreceğimize dair bir ön tanıtım da yaptı. Detaylar her zaman odluğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER