Teknoloji

HTC Vive Flow sanal gerçeklik başlığı bu hafta tanıtılacak

htc vive flow

HTC, bu hafta içinde Vive Flow adını taşıyan yeni bir sanal gerçeklik başlığını tanıtmaya hazırlanıyor. Protocol sitesinin haberine göre, şirket aynı zamanda meta evren tarzı bir sanal dünya üzerinde çalışıyor.

Vive Flow adını taşıyan cihazın temel amacının medya içeriklerini izlemek olduğu düşünülüyor. Cihazın çok zorlu olmasa da oyun oynamak için kullanılabileceği de belirtiliyor. Vive Flow’un kutusundan oyun kumandası çıkmayacağı ve Oculus Quest 2’ye kıyasla daha güçsüz bir cihaz olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Vive Flow’un 14 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor. HTC’nin etkinlik için seçtiği “Go with the Flow” (Akışa Bırakın) sloganı da Vive Flow’un gözler önüne çıkacağını gösteriyor.

HTC’nin duyuracağı meta evrenin ise Viveport Verse adını taşıyacağı söyleniyor. Kullanıcıların bu servis için üç boyutlu bir avatar oluşturabileceği ve farklı etkinliklere katılabileceği belirtiliyor. Burada bir NFT galerisinin bulunacağı ve kullanıcılar tarafından hazırlanan içeriklere de yakında buradan erişilebileceği verilen bilgiler arasında yer alıyor.

htc viveport verseViveport Verse servisini kullanmak için bir sanal gerçeklik başlığına sahip olmak da gerekmeyecek. Servisin internet sitesinde masaüstü cihazlardan, dizüstü bilgisayarlardan, mobil cihazlardan, tabletlerden ve sanal gerçeklik başlıklarından Viveport Verse platformuna erişilebileceği belirtiliyor.

Etkinlikte HTC Vive Flow ve Viveport Verse dışında başka bir duyurunun yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER