Teknoloji

HTC Vive Cosmos VR başlığının fiyatı ve çıkış tarihi netleşti

htc vive cosmos vr

HTC PC ile çalışan Vive Cosmos VR başlığını gelecek ay çıkarıyor. Bu yılın başlarında düzenlenen CES etkinliğinde gösterilen Cosmos, HTC’nin ana akım kullanıcı kitlesine hitap eden VR başlığı çıkarma denemelerinin en son halkasını oluşturuyor.

İlk HTC Vive modelinden farklı olarak, Cosmos harici sensörlere ihtiyaç duymuyor ve takip işlemi tamamen hareket kontrolörleriyle gerçekleştiriliyor. Ayrıca HTC LCD panelleri de yükseltiyor. 2880 x 1700 piksel çözünürlük, 110 derece görüş açısı ve hatta 90 Hz yenileme hızı gibi özellikler sunuluyor.

HTC, Cosmos’da içten dışa izleme kullanıyor. Başlık açılır göz kapakları da içeriyor. Böylelikle sanal gerçekliğe ara vermek istediğinizde tüm başlığı kafanızdan çıkarmadan bir nefes alabilirsiniz.

En büyük yeniliklerden bir tanesi de modüler plaka oluyor. Bu sayede başlığı zamanla ek işlevlerle özelleştirmeniz mümkün olacak. HTC daha önce, Cosmos’u gelecekte bir akıllı telefonla bağlamanın mümkün olacağının işaretini vermişti.

Şirket, Harici İzleme Modu olarak adlandırılan bir özellik duyurdu. Bu mod, Vive Cosmos’u mevcut Lighthouse istasyonlarıyla kullanarak 360 derece izleme ve Vive Tracker desteği kazanma imkanı sağlayacak. Cosmos, Vive Kablosuz Adaptör ile de uyumlu.

HTC Vive Cosmos, şirketin SteamVR yerine getirdiği yeni Vive Reality System platformuyla çıkan ilk VR başlığı oluyor. HTC, Lens adını verdiği, yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Bu arayüz kullanıcılara XR Viveport Infinity uygulamalarında gezinme fırsatı veriyor.

Ayrıca HTC, 12 aylık Viveport Infinity aboneliğini de, Vive Cosmos için 2 Ekim’e kadar ön siparişte bulunanlara hediye ediyor. Cosmos 3 Ekim’den itibaren yurt dışında, 699 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER