Manşetler

HTC Vive Cosmos Ön İnceleme – Video

htc vive ön inceleme

HTC Vive Cosmos sanal gerçeklik başlığının Türkiye lansmanı bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Biz de bu etkinlikteydik ve 21 Ekim’de 6999 TL’lik fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak olan VR başlığını deneyimleme imkanı elde ettik.

Aşağıda bağlantısını verdiğimiz haberde HTC Vive Cosmos ile gelen yenilikleri ve teknik özellikleri ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz. Hızlıca deneyime geçelim. Fazla sanal gerçeklik deneyimi yaşayan bir kişi değilim ve şimdiye kadar yaşadıklarımın sonu da mide bulantısı ve hafif bir baş dönmesiyle bitti. HTC Vive Cosmos deneyimim de aynı şekilde sonuçlandı.

Ancak bu VR başlıklarının genel bir problemi. Beyin vücudun hareketiyle uyum sağlayamadığı durumlarda böyle oluyor. Bu nedenle hareket eden bir araçta kitap veya gazete okuyamam. VR başlıklarının rahatsızlığı da aynı sorundan kaynaklanıyor.

Bu küçük rahatsızlığı bir kenara bırakırsak, HTC Vive Cosmos’u oldukça başarılı ve gelişmiş bir sanal gerçeklik başlığı olarak nitelendirebiliriz. LCD ekranın çözünürlüğünün artırılması sayesinde görüntüler daha net ve gerçekçi görünüyor. Parlaklık ve renk doygunluğu da iyi, bu da sanal dünyaya daha rahat adapte olmaya katkıda bulunuyor.

Başlığın çember kısmının içine yerleştirilmiş sünger çok rahat, başlık da çok ağır sayılmaz. Yaklaşık 15 dakika kullandım, ancak başlık kafama veya vücuduma ağırlık ve yorgunluk hissi vermedi. Bu da sanal gerçeklik deneyiminin daha da uzamasına katkıda bulunacaktır.

htc vive cosmos ön inceleme

Yeni kumandalar da ele rahat şekilde oturuyor, ergonomik. Kısa bir süre sonra vücudun birer parçası gibi hissediyorsunuz. Kumandalar sadece oyunlarda değil, yeni HTC Vive Reality System içinde gezinirken de önemli rol oynuyor.

Vive Cosmos’un en güzel tarafı kurulumunun kolaylığı. Üstünde yer alan altı adet kamera sayesinde içten dışa takip yapıyor. Yani başlık ortam algılamayı kendi bünyesinde yapıyor, ortama sensörler yerleştirmek gerekmiyor. Temel çalışma prensibi yine PC’ye kabloyla bağlama, ancak kablosuz bağlantı adaptörünü satın alıp kablonun ayak altında dolaşmasının önüne geçmeniz mümkün.

Vive Cosmos, sanal gerçeklik deneyimi sırasında sanal bir duvar da uyguluyor. Bu duvarlar sayesinde sanal gerçeklik deneyiminin yaşanacağı alan belirleniyor, duvara çarpmanızın veya herhangi bir engele takılmanızın önüne geçiliyor.

6999 TL’lik fiyatın bir sanal gerçeklik başlığı için nispeten uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak iş sadece bununla bitmiyor, güçlü bir PC de şart. Bu da iyi bir VR deneyimi için en az 15 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekebileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER