Teknoloji

HTC Vive Business Edition ile kurumlara VR başlık hizmeti

htc vive mozilla

htc viveHTC Vive sanal gerçeklik başlığının kurumlara odaklanan yeni bir versiyonunu duyurdu. Vive Business edition olarak adlandırılan bu donanım Vive’ın bireysel tüketici versiyonuyla aynı özeliklere sahip, ancak kurumlar için özel bir destek hattı ve toptan satış seçenekleri gibi imkanlarla sunuluyor. Tabii ki, bu durum kurumsal tüketicilere daha yüksek fiyat olarak yansıyor. Normal Vive 799 dolarlık fiyattan satılırken Business Edition versiyonunun 1200 dolarlık fiyat etiketine sahip olduğunu görüyoruz.

Vive’ın mevcut garantisi sistemin ticari amaçlarla kullanımını kapsamıyor, bu da onun kişisel eğlence aracı olarak nitelendirildiğini gösteriyor. Şu anda her bir tüketiciye sadece tek bir HTC Vive satın alma imkanı tanınıyor, çünkü Vive için şu ana kadar yapılan siparişler epey birikmiş durumda. Bununla birlikte azımsanmayacak sayıda şirket Vive sistemlerini mimari ve üç boyutlu tasarım gibi işlerde de kullanmak istiyor, HTC’nin yeni VR girişim hızlandırıcısı sayesinde daha fazla kurumun bu alana ilgi duyması bekleniyor. Üstelik HTC daha şimdiden Dassault Systèmes gibi büyük bir yazılım şirketiyle resmi iş ortaklığına girişerek kurumsal ürünlerini VR başlık üzerinde sergilemeye başlıyor.

Yardım hattının kurumsal tüketicilere büyük avantajı olacaktır. Vive sistemleri çok yeni ve problemlerin üstesinden gelmek kolay değil. Bireysel Vive tüketicilerinin bozuk donanımlar konusunda müşteri hizmetlerinin yetersiz kaldığıyla ilgili şikayetlerini de hatırlatmakta fayda var.

HTC Vive Business Edition öncelikle nerede satılacak?

Vive oyun ve eğlence alanında Oculus Rift gibi bir rakiple rekabete girişmiş durumda ve yakın gelecekte de PlayStation VR oyuna dahil olacak. Ancak söz konusu kurumsal pazar olunca, HTC üst sınıf sanal gerçeklik başlığını bu alana sokma konusunda biraz daha istekli olduğunu ve önce davrandığını göstermiş oluyor. Vive Business Edition haziran ayı içinde ABD, İngiltere Kanada, Almanya, Fransa gibi ülkelerdeki müşterilere sunulacak, daha sonra da küresel çapta varlık göstermeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER