Teknoloji

HTC Vive birimini bağımsız bir yapıya dönüştürebilir

htc ceo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc viveHTC içinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik durumdan kurtulmanın yollarını bulmak için danışmanlarla çalışıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirketin Vive adını taşıyan sanal gerçeklik birimini bağımsız bir yapıya dönüştürmek veya satmak değerlendirilen çözümler arasında bulunuyor. HTC Vive sanal gerçeklik başlıklarının fiyatında 200 dolarlık bir indirime gitmişti. Şirket böylelikle sanal gerçekliği herkes için daha erişilebilir kılmayı amaçlamıştı.

Ancak Bloomberg’in haberinde HTC adına masada olan başka bir çözümden daha bahsediliyor. Şirketin tamamının satılması da ihtimaller arasında gösterilse de, bunun gerçekleşmesinin pek de olası olmadığı söyleniyor. HTC’nin tamamı için tek bir alıcı bulmak kolay olmadığı için Vive ve akıllı telefon birimlerini ayırmak daha mantıklı görünüyor. HTC operasyonel zararını aşağıya çekmeyi başarsa da, şirketin bilançolarındaki düşüş hâlâ devam ediyor.

HTC’nin en yeni amiral gemisi telefonu U11, son derece pozitif yorumlarla karşılanmıştı. Hızlı performansı ve etkileyici kamerasıyla dikkat çeken telefon, tasarım bakımından Samsung ve LG gibi rakiplerinin arkasında kaldığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Ancak telefonun ABD gibi büyük bir pazarda tek operatör tarafından satılması ve daha önce tanıtılan U Ultra’nın bekleneni vermemesi, HTC adına işlerin düzelmesini engellemişti.

HTC Vive ile sanal gerçeklik pazarının yıldızları arasında yer alıyor

Vive ise HTC’nin “en parlak mücevheri” niteliğini taşıyor. IDC rakamlarına göre, şirket yılın ilk çeyreğinde 190 bin Vive sanal gerçeklik başlığı sattı. Vive’ın bilgisayardan bağımsız çalışan bir versiyonunu Çin’de satmaya hazırlanan HTC, aynı zamanda Google’ın Daydream platformunu taşıyan bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER