Teknoloji

HTC Ville Sense 4.0 kullanıcı arayüzüyle birlikte görüntülendi – Video

Geçtiğimiz aylarda birkaç kez kendini gösteren HTC Ville adlı cihaz yeniden ortaya çıktı, üstelik bu sefer HTC Sense 4.0 ile birlikte. Android 4.0 ile çalışması beklenen cihazın donanım özellikleri sayfasında 1.5 GHz’lik işlemci, 1 GB RAM ve 4.3 inç’lik qHD dokunmatik ekran taşıdığı belirtiliyor. Ayrıca cihazda 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve 8 megapiksel kameranın yer aldığı da not ediliyor.

HTC, Ville’in önüne VGA çözünürlüklü ikinci bir kamera daha yüklemiş. Yazının devamında yer alan videoda göreceğiniz cihaz Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich ile çalışıyor. HTC Sensation’ın biraz daha inceltilmiş hâli gibi görünen bu tabletin 2011’in gözde cihazından daha düz olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan HTC’nin yekpare kalıplı tasarımı yine varlığını korumayı sürdürüyor. HTC Ville sayesinde geçen hafta detaylarını aktardığımız Sense 4.0 kullanıcı arayüzüyle ilgili daha fazla fikir edinme imkânı elde ediyoruz. Güncellenmiş kullanıcı arayüzünde yeni ekran geçiş animasyonları yer alırken, ana ekranın altında yer alan kısayol çubuğu da yeniden elden geçirilmişe benziyor. Daha önceki Sense versiyonlarındaki büyük boyutlu HTC widget’ları da biraz kırpılmış gibi görünüyor.

HTC Ville’in şubat sonunda düzenlenecek 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde resmiyet kazanması bekleniyor. Barselona’da bu cihazla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır.

Video: HTC Ville ve HTC Sense 4.0

İlgili – HTC Hub

İLGİLİ HABERLER