Teknoloji

HTC ve TSMC Panasonic’in akıllı telefon birimine talip olabilir

Plazma televizyon üretimini sonlandıracağını açıklayan Panasonic’in çıkacağı iş kolları sadece bununla sınırlı değil. Akıllı telefon pazarı da Japon şirketinin terkedeceği alanlar arasında yer alıyor. Japonya kaynaklı son haberlere göre, HTC ve TSMC Panasonic’in akıllı telefon birimini devralmak için bir işbirliğine hazırlanıyor. Suya dayanıklı ELUGA modeliyle akıllı telefon pazarında aradığını bulamayan Panasonic, akıllı telefon birimini kapatma kararı almıştı.

panasonic-eluga-on-inceleme-00016

Panasonic’in akıllı telefon biriminin olası taliplerinden biri olan HTC, çoğunluğun bildiği üzere, pazarın önemli oyuncularından biri. Yaklaşık 18 aydır problemlerle uğraşan şirketin başı şu sırada yeni gözde Android telefonu One’ın istenilen zamanda satışa sunulamaması nedeniyle ağrıyor. TSMC ise dünyanın en büyük bağımsız yarı iletken üreticisi olarak tanımlanıyor. Şirket Apple, Qualcomm ve Nvidia gibi müşterilere sahip.

TSMC’nin Panasonic’e olan ilgisinin altında şirketin Japonya’daki operatörler için cihaz üretmesinin ve buna ek olarak baz istasyonu üretimi gerçekleştirmesinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. HTC’nin ilgisini açıklamaksa biraz daha kolay. Japon pazarında DROID DNA’yı J Butterfly adıyla satışa sunarak önemli bir başarı elde eden şirketin daha fazlasını hedeflediği düşünülüyor. HTC cephesinden şu an için konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, Japon gazetelerine göre üç şirket arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İlgili >> Unwired View

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER