Teknoloji

HTC üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladı, net kâr yüzde 68 arttı

HTC, 2011’in üçüncü çeyreğine dair denetlenmemiş finans raporunu açıkladı. Rapora göre şirketin net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68 artış göstererek 18.64 milyar yeni Tayvan dolarına (1.13 milyar TL) ulaştı. 1 Temmuzdan beri hisse senetlerinin değerinin yüzde 34 oranında düşüş göstermesine rağmen, şirketin toplam geliri yüzde 79 oranında yükseldi ve 135.8 milyar yeni Tayvan dolarına (8.3 milyar TL) ulaştı.

HTC’nin hisse senetlerindeki yüzde 34’lük düşüşün akıllı telefon pazarındaki büyüyen rekabetle birlikte Apple tarafından aleyhte açılan patent davalarından duyulan endişeden kaynaklandığı düşünülüyor. Üçüncü çeyrek kazançları beklentiler dahilinde gerçekleşti, bununla birlikte HTC’nin yeni ürünleri HTC Rhyme, HTC Sensation XE ve HTC Sensation XL‘in dördüncü çeyreğin performansına ne gibi katkıda bulunacağı merak ediliyor.

HTC’nin yeni ürünlerinde mâliyetlerin arttığı, bu nedenle de kâr marjlarında düşüş görüldüğü de dile getirilen bir başka görüş. Şirket geçtiğimiz ağustos ayında Beats Audio ile 300 milyon dolarlık bir ortaklık anlaşması yaptığını ve bu ses şirketinin teknolojisini HTC cihazlarına getireceğini duyurmuştu. HTC Sensation XE ve HTC Sensation XL bu ortaklığın ilk meyveleri oldu.

İlgili – WSJ

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER