Teknoloji

HTC U12 sızıntısı güçlü bileşenleri işaret ediyor

htc u12HTC U12, daha önce Tayvan’da gerçekleştirilen bir 5G etkinliğinde demo cihazı olarak kullanılmıştı. Henüz tanıtılmayan ancak tasarımı şimdiden bilinen telefona ait olduğu söylenen teknik özellikler de internete sızdı. İki güvenilir kaynağın bilgileri paylaşması, sızan bilgilerin gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İlk olarak duyumcu “LlabTooFer” Twitter hesabı aracılığıyla U12’ye ait olduğunu belirttiği bileşen listesini paylaştı. Daha sonra da bir diğer ünlü duyumcu Evan Blass, LlabTooFer’in tweetini alıntıladı ve “Gerçek.” notunu ekleyerek retweet etti. İki duyumcunun uzlaşması akıllardaki soru işaretlerini önemli ölçüde gideriyor.

Sızan listeye göre, U12’de 5.99 inç büyüklüğün de bir ekran yer alıyor. Söz konusu ekran, QHD+ çözünürlüğe sahip. Bu da 18:9 görüntü oranlı ekranın 2880 x 1440 çözünürlük sunduğu anlamına geliyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin yer alacağı belirtiliyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği ifade ediliyor. Akıllı telefonun arkasında biri 12 diğeri ise 16 megapiksel çözünürlüklü iki Sony sensörün bulunacağı belirtilirken, cihazın önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunması bekleniyor.

Suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olacağı söylenen akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3420 mAh kapasiteli pili verecek.

HTC U12 kutusundan Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkacak. Bu işletim sistemini HTC’nin Sense 10 kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Edge Sense 2.0 ve HTC Face Unlock gibi özellikler de telefonda kullanıcıları karşılayacak. Şirket içinde Imagine kod adıyla anılan U12’nin nisan ayı itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER