Teknoloji

HTC U12 Plus ince ekran çerçevesi ve çift arka kamerasıyla görüldü

htc u12 plusHTC gelecek nesil amiral gemisi telefonu, U12 Plus için yoğun biçimde çalışıyor. Evan Blass sayesinde, bu telefona yakından bir bakış atma imkanı yakalıyoruz. Fotoğraflardan, bu telefonun HTC’nin daha önce Tayvan’da düzenlenen bir 5G etkinliğinde gösterdiği U12 prototipiyle aynı olup olmadığını anlamak pek kolay görünmüyor.

Telefon öyle ya da böyle, 2018 model bir amiral gemisi akıllı telefondan beklenen nitelikleri taşıyor gibi görünüyor. Büyük, çerçevesi daraltılmış bir ekran, ikili kamera sistemi, U11 ve U11 Plus gibi seleflerle aynı doğrultuda bir tasarım gibi unsurlar barındırılıyor gibi görünüyor. Aynı zamanda arka tarafta parmak izi okuyucusunun da unutulmadığını görüyoruz. Telefonun arka yüzü bir robotu andırmıyor mu?

U12 Plus’ın teknik özellikleri bu ayın başında, ROM geliştiricisi Llabtoofer’in yayınladığı liste sayesinde görülmüştü. Blass’ın paylaştığı özellikler de uyum gösteriyor. HTC U12 Plus’ın 6 inç, WOHD+ çözünürlüklü LCD ekran ve Qualcomm Snapdragon 845 işlemci barındırması bekleniyor. 6 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da özellikler arasında yer alıyor. 3420 mAh kapasiteli pil de mevcut olacak. Arkadaki iki kamera; 12 megapiksel ve 16 megapiksel çözünürlüklü sensörlere sahip olacak. IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık, Android Oreo gibi unsurlar da listede yer alıyor. HTC U12, kağıt üstünde eksiksiz bir amiral gemisi Android telefonu olacak gibi görünüyor.

VentureBeat’in belirttiğine göre, HTC U12 Plus’ın çıkışını mayıs ayına öteledi, çünkü geliştirme çalışmaları sırasında ufak bir pürüz meydana geldi. Önümüzdeki haftalarda bu telefonla ilgili daha fazla ayrıntının ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER