Teknoloji

HTC U12+’ın çıkışı için mayıs ayı işaret ediliyor

htc u12+HTC U12+ dedikoduları uzun süredir etrafta dolaşan, ancak kendisi henüz resmiyet kazanmayan cihazlar arasında bulunuyor. Ancak son iddialar, bu bekleyişin de yakında sona erebileceğini gösteriyor. Gelen haberlere göre, Tayvanlı üretici 2018 model amiral gemisini mayıs ayında resmen gözler önüne çıkaracak.

İddia edilen tarih yaklaşsa da, HTC hâli hazırda duyuru konusunda sessizliğini koruyor. Ancak son iddialar, mayıs ayının ortasında telefonun tanıtılması ihtimalini biraz daha canlı kılıyor. Akıllı telefonun mayıs ortasındaki tanıtımın ardından ayın son günlerinde veya haziranın başlarında çeşitli pazarlarda satışa sunulacağı iddia ediliyor.

Mayıs ayında tanıtım iddiası, HTC’nin bugüne kadarki ürün çıkış takvimleriyle paralellik gösteriyor. Tayvanlı üretici geçtiğimiz yıl da mayıs ayında HTC U11’i tanıtmış, altı ay sonra da U11+’ı duyurmuştu. Şirketin bu yıl standart U12’yi pas geçmesi ve doğrudan U12+ ile yola çıkması bekleniyor. HTC’nin böylelikle telefonunu isim bakımından Samsung Galaxy S9+ ve Huawei P20 Pro gibi cihazlarla aynı seviyede tutmayı istediği düşünülüyor.

U12+’ta 6 inç OLED ekran bulunacağı söyleniyor. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine ise 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı konusunda kullanıcıların karşısına 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçeneğin çıkacağı belirtiliyor.

Telefonun arka panelinde çift lensli arka kamera kurulumunun ve çift tonlu LED flaşın yanı sıra yuvarlak parmak izi tarayıcısının bulunacağı ifade ediliyor. Stereo hoparlör taşıyan telefonun suya ve toza dayanıklı olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor.

HTC U12+ için henüz resmi bir duyuru tarihi işaret edilmiş değil. Mayıs ayının ortasında gerçekleştirilecek tanıtım için davetiyelerin dağıtımının yakında başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER