Teknoloji

HTC U11 Türkiye’de raflardaki yerini aldı

htc u11HTC’nin 2017 model amiral gemisi telefonu HTC U11, geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılmıştı. Kenarlarına bastırılarak etkileşim kurulabilmesi sayesinde dikkat çeken telefon, Türkiye’de satışa sunuldu.

Telefonla “sıkıştırma” yoluyla etkileşim kurulmasını sağlayan özellik şirket tarafından “HTC Edge Sense” adıyla anılıyor. HTC’nin “sezgisel ve devrimsel bir etkileşim” olarak nitelediği Edge Sense, basit bir sıkıştırmayla fotoğraf çekebiliyor veya bir uygulamayı açabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sıkıştırma hareketini özelleştirebiliyor. Örneğin sadece sıkıştırarak e-posta uygulaması ya da sevilen bir oyun açılabiliyor, ya da önceden atanmış seçeneklerden biri çalıştırılabiliyor. Edge Sense sayesinde eldiven takarken veya yağmur altındayken de telefonla etkileşim kurmak kolaylaşıyor.

HTC’nin yeni amiral gemisi, kamera yetenekleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Akıllı telefonların kameralarını inceleyen ve notlandıran DxOMark’ın listesinde en üst basamağa yerleşmesi de U11’in kamera konusundaki yetkinliğini gözler önüne seriyor. Ultra hızlı otomatik odaklama özelliğini taşıyan U11, optik ve elektronik görüntü sabitleme özelliklerini de barındırıyor. Akıllı telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

HTC U11’in 12MP HTC UltraPixel 3, 1.4?m pixel ana kamerası Ultra Hızlı Otofokus, BSI sensörü, Optik İmaj Sabitleyici (OIS), f/1.7 diyafram açıklığı, Çift tonlu LED flaş, 10 saniyeye kadar otomatik zamanlayıcı, Yüz algılama, Manuel kontrolle Pro modu, 32-saniyelik pozlama, RAW format desteği, HDR Boost, Panorama Hyperlapse, Ağır çekim video (1080p @120fps), 3D ses sile 4K video çekimi, Hi-Res stereo kayıt ve Akustik Fokus ve Video Pic özellikleriyle öne çıkıyor. U11’in 16MP’lik ön kamerası ise kullanıcılarına BSI sensörü, Canlı Makyaj, Otomatik, Sesli ve Panaromik Selfi, 10 saniyeye kadar otomatik zamanlayıcı, HDR Boost ve Full HD 1080p video çekimi özellikleri sunuyor.

U11’de sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon 5.5 inç Quad HD çözünürlüklü ekran taşıyor.

HTC U11 3799 TL karşılığında satılıyor

Türkiye’de satışa sunulan HTC U11’e sahip olmak isteyenlerin ceplerinden 3799 TL çıkartması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER