Manşetler

HTC U11 resmiyet kazandı: Kenarlarına bastırılarak etkileşim kurulan telefon

Görsel: HTCHTC’nin 2017 model amiral gemisi Android telefonu HTC U11 haftalardır, belki de aylardır süren dedikoduların ardından nihayet resmiyet kazandı. Başlangıçta Ocean kod adıyla adını sıklıkla duyduğumuz bu yeni HTC amiral gemisi haberi yayına hazırladığımız saatlerde Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen ve internet üzerinden canlı yayınlanan bir etkinlikle tanıtılıyor.

HTC U11 yekpare tasarıma sahip, arkası alüminyumla kaplı, bu alüminyum gövde ön tarafı kaplayan camla buluşuyor. Sonuç olarak yeni HTC Android telefonu oldukça şık bir görünüme sahip. Telefonun IP67 sertifikası mevcut, yani suya ve toza karşı dayanıklı.
HTC U11’in kalbinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor.
HTC U11’i rakiplerinden ayıran ana özellik Edge Sense, yani telefon ile onu sıkarak etkileşim kurulabilmesi. Kameranın ve uygulamalarına açılması telefonun kenarlarına uygulanan basınçla gerçekleştirilebiliyor. Farklı seviyelerde basınç uygulanması sayesinde farklı işlevler yerine getirilebiliyor.


Telefonun kenarlarına bastırarak fotoğraf da çekilebiliyor. Buna alternatif olarak, kenarlara bastırma fiilini sesli komutlarla birleştirip farklı işlevleri yerine getirmek de mümkün oluyor. HTC U11’de hem Google Assistant hem de Amazon Alexa desteği mevcut. Bu iki sesli asistan da bastırma işleviyle birlikte çalışabiliyor.

Telefonun arkasında 12 megapiksel UltraPixel sensör yer alıyor. Beş eksenli optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde bulanık olmayan fotoğraflar ve titreşimsiz videolar çekmek mümkün oluyor. 4K çözünürlükte, 24-bit ses kayıtlı videolar da çekilebiliyor. Önde ise U Ultra’da olduğu gibi 16 megapiksel ön kamera bulunuyor.

HTC BoomSound – Hi-Fi Edition ses teknolojisi de telefonda mevcut, böylelikle HTC U11’in stereo performansı daha da artırılıyor. Kulaklıkla kullanımda aktif gürültü bastırma özelliği de çalışıyor. Telefonun gövdesinde bulunan mikrofon ortam gürültüsünü saptıyor ve kulaklıklara onu bastırıcı işaretler gönderiyor. Böylelikle kulağı daha doyuran, çevreden daha fazla izole edilmiş bir ses deneyimi yaşamak mümkün oluyor.

HTC U11’de kulaklık jakı bulunmuyor. Telefonun kutusundan çıkan kulaklıklar USB-C portu üzerinden telefona bağlanıyor. Ancak mevcut kulaklıklarını kullanmak isteyenler için kutuya bir adet adaptör de eklenecek.

Telefonun gümüş, altın, siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere beş farklı renk seçeneği bulunuyor.

HTC U11’in fiyatı açıklanmadı, ancak telefon bazı ülkelerde gelecek haftadan itibaren sipariş edilebilir olacak. Haziran ayında ise küresel piyasaya iyice yayılması bekleniyor.

HTC U11 tanıtım etkinliğini aşağıdaki video penceresi üzerinden izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER