Teknoloji

HTC U11 Life “mini” seviyesinde bir amiral gemisi olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u11 lifeYaklaşık bir ay kadar önce HTC’nin “Ocean Life” kod adlı bir akıllı telefonun hazırlığında olduğuna dair haberler çıkmıştı. O zaman çıkan haberlere dayanarak, “Ocean” kod adını taşıyan, daha sonra da HTC U11 olarak çıkan telefonun orta segment versiyonunun çıkarılacağı söylenmişti. Gerçekten de, çıkan yeni bir dedikodu, HTC U11 Life adlı yeni bir telefonun yolda olduğunu işaret ediyor.

Belki de HTC, bu telefona “mini” takısını vermeyerek, bu telefonun daha küçük ekranlı ve daha mütevazı özelliklere sahip bir versiyon olmanın ötesinde bir ürün olduğunu belirtmek istiyor. Tabii ki, daha büyük kardeşi kadar da üstün özellikler taşıdığı mesajı da cabası.

HTC U11’de 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel WQHD ekran bulunuyor. HTC U11 Life’ın ise 5.2 inç, 1080p ekran ile görüntüleme tarafında çok da aşağılara inmeyeceği görülüyor. Günümüzün orta segment akıllı telefonlarında da bu seviyede ekranları sıklıkla görmeye başladık. Hatta bazı üst segment Android telefonlarında bu kalitede ekranlar görüyoruz. HTC U11’in ve Life’ın hemen hemen aynı tasarıma sahip olması bekleniyor. Ekran çerçevesi yine dikkat çekici seviyede olacak. Ayrıca ekranın altında parmak izi sensörlü ana ekran düğmesi de bulunacak.

Her iki telefon paylaştığı tek unsur tasarım olmayacak. HTC U11 Life’ın önünde de 16 megapiksel sensörlü kamera yer alacağı belirtiliyor. Ayrıca “Life” modelinin arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. Ne var ki, bu kameranın U11’de bulunan 12 megapiksel kameradan daha düşük kalitede ve yetenekli olacağı düşünülüyor.

Bu arada U11 Life’da da Edge Sense bulunabilir. Böylelikle HTC U11’de olduğu gibi telefonu kenarlarında sıkarak çeşitli hareketleri yerine getirmek mümkün olacak. Edge Sense, HTC’nin amiral gemisinin en öne çıkan özellikleri arasında yer alıyordu. HTC, bu özelliği daha düşük seviyedeki telefonuna da taşıyacak gibi görünüyor.

Bunların dışında HTC U11 Life’ın donanım bileşenlerinin de daha düşük seviyede olması bekleniyor. Qualcomm’un Snapdragon 660 işlemcisi yerine Snapdragon 630 işlemcisinin yer alacağı tahmin ediliyor. RAM ise 3 ya da 4 GB olacak, bu da henüz tam olarak kesinleşmedi. Depolama alanının da en fazla 32 GB olacağı düşünülüyor. Bu arada kulaklık jakı da olmayacak.

İLGİLİ HABERLER