Teknoloji

HTC U11’in kamerası gelecek güncellemeyle daha da güçlenecek

htc u11

Eğer HTC’nin 2017 model amiral gemisi telefonu rakipleri karşısında beklenen performansı sergileyemediyse, bu durum sahip olduğu özelliklerin bir kısmının henüz olgunlaşmamış olmasına bağlanabilir. Android 7.1 yeteri kadar olgunlaştı, ancak HTC’nin kendi eklentileri ve modifikasyonları henüz çok taze, yeteri kadar test edilmemiş ve hâlâ geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Neyse ki, HTC U11’de sunduğu özellikleri hızlı şekilde geliştiriyor ve birkaç hafta içinde bu telefonun sahipleri yeni özelliklerle buluşacak. Bunların arasında DxOMark standartlarında en iyilerden bir tanesi olan kameraya gelecek özellikler de bulunuyor.

DxOMark HTC U11’e 100 üzerinden 90 ile akıllı telefon sıralaması içinde en yüksek puanı vermişti. Böylelikle Google Pixel yaklaşık altı ay sonra tahtından olmuştu. Buna rağmen telefonun kamerasını deneyimleyen bazı kullanıcılar, bunun mükemmel bir performans sunmadığını söylüyorlardı.

Örneğin XDA‘dan Daniel Marchena, kamerada hafif gecikmeden dert yanıyor, hem uygulamayı açarken hem de deklanşöre basarken gecikmenin gözlendiğini söylüyor. Yetenekli kamera, ilginç şekilde saniyede 60 kare hızında 1080p video çekimi de yapamıyor. Neyse ki, bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. En son test sürümlerinde bu sorunların çözüldüğü belirtiliyor.

HTC U11’e sRGB modu

Bunun yanı sıra HTC U11 çok yakında sRGB ayarlarına da sahip olacak. sRGB modu şu an da geliştirici modunda etkinleştirilebiliyor. Ancak bunun dışında devre dışı bırakılmış ve kullanılamaz hâlde bulunuyor. sRG ayarı sayesinde telefonunun varsayılan renk kalibrasyonunu yeterli bulmayanlar için tatmin edici bir çözüm gelmiş olacak.

Daha önce de, gelecek güncellemenin Edge Sense adı verilen telefonu kenarlarından sıkarak çeşitli işlevleri gerçekleştirme özelliğine yeni yetenekler ekleyeceği belirtilmişti. Geri kalan tek ayrıntı, güncellemenin ne zaman dağıtılacağı. Her ne kadar piyasada fazla modeli bulunmasa da, HTC güncellemeleri dağıtma konusunda yavaş davranmasıyla biliniyor.

Bu arada HTC U11 henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. Belki telefon Türkiye’ye geldiğinde söz konus güncelleme de yayınlanmış olur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER