Teknoloji

HTC U11’in kamerası DxOMark tarafından en iyi seçildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u11

HTC yeni amiral gemisi akıllı telefonu U11‘i dün düzenlediği Brilliant U adlı etkinlikte duyurdu. Etkinlik boyunca Tayvanlı şirket, yeni gözde telefonu HTC U11’in bir cihazda bulunabilecek en iyi kamera olduğunun altını çizdi.

Eğer bunu sadece HTC söylüyor olsaydı, biraz şüpheli şekilde yaklaşabilirdik. Ancak şirketin bu iddiası bir üçüncü taraf tarafından doğrulanıyor. Kamera puanlama sitesi DxOMark, HTC U11’nin en iyi kamera sistemlerinden bir tanesi olduğunu doğruluyor.

Geçen sonbaharda çıkan Google’ın Pixel telefonlarının kamerası, bu siteden en iyi kamera unvanını almıştı. Yaklaşık 7,5 ay sonra, Google’ın telefonunun tahttan indirildiğini görüyoruz. Üstelik Pixel’in üretimini üstlenen HTC’nin amiral gemisi telefonu tarafından…

HTC, Google’ın Pixel ve Pixel XL telefonlarının üretimini üstlenmişti. Doğal olarak Tayvanlı şirketin kendi cihazına da “en iyi” sıfatını almış bir kamera sistemini yerleştirmesini beklerdik. Bu arada belirtelim ki, HTC U11, Pixel’i sadece bir puan farkla geçiyor.

Sonuç olarak, DxOMark HTC U11’in düşük gürültü ve hızlı otomatik netleme özelliklerine vurgu yapıyor. Ve onu Google Pixel’in sadece bir puan önünde “en iyi” olarak açıklıyor.

DxOMark’ın incelemesinde U11’in “dual-pixel” Faz Algılamalı Otomatik Odak sensörünün test edilen herhangi bir mobil cihazdaki en iyi otomatik odaklama performanslarından bir tanesini ortaya koyduğun belirtiliyor. Bu durum hem düşük ışık hem de parlak ışıkta geçerli. Bilhassa, dual-pixel sisteminin düşük ışıkta ve gece çekimlerinde geleneksel faz algılamalı otomatik odak sensörlü kameralardan daha iyi sonuç verdiği belirtiliyor.

Daha da ötesi DxOMark, HTC U11’in video çekimi konusunda da en iyi performansı koyan cihazlardan bir tanesi olduğunu söylüyor. Web sitesi, mükemmel otomatik odaklama, hızlı pozlama adaptasyonu ve efektif görüntü dengeleme sisteminin kaliteli videoların yapımına katkıda bulunduğunu söylüyor. Bazı istenmeyen harekete bağlı artefaktlar olsa da, bunlar göz ardı edilebilir seviyede bulunuyor.

Tabii ki, HTC U11’in kamerası hakkında daha sağlam bir kanıya varmak için cihazı test etmek gerekiyor. Umarız ilerleyen zamanlarda bunu gerçekleştirmek mümkün olur.

İLGİLİ HABERLER