Manşetler

HTC U11 EYEs tanıtıldı: Snapdragon 652 işlemci, çift ön kamera

HTC U11 EYEs, son ana kadar devam eden sızıntıların ardından sonunda resmiyet kazandı. Tayvanlı üreticinin 2018’de çıkarttığı ilk telefon olan U11 EYEs, çift ön kameranın varlığıyla dikkat çekiyor.

Orta sınıf bir telefon olan U11 EYEs’ın 6 inçlik ekranının üst ve alt kısmını ince bir çerçeve sarıyor. 18:9 görüntü oranına sahip ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. HTC böylelikle akıllı telefon pazarının mevcut dinamiklerinden uzaklaşmadığını gözler önüne seriyor. U11 EYEs’ın yansıtıcı arka paneli ise şirketin 2017’deki tasarım dilini yansıtıyor.

Ancak akıllı telefonun ayırt edici yönü olarak önündeki çift lensli kamera kurulumu öne çıkıyor. U11 EYEs bir göze benzeyen iki adet 5 megapiksel çözünürlüklü kamera taşıyor. Bu kameralarla Bokeh efektine sahip, yani arka planın daha bulanık hâle geldiği fotoğraflar çekilebiliyor. U11 EYEs arka panelinde ise 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera taşıyor.

HTC’nin tescilli Edge Sense teknolojisi, U11 EYEs’ta da yerini alıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar telefonu “sıkarak” farklı görevleri yerine getirebiliyor.

htc u11 eyesAkıllı telefonun kalbinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 652 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine Adreno 510 grafik işlemcisi, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteğiyle bu alanın üzerine tam 2 TB daha eklenebiliyor.

U11 EYEs’ta yüz tanıma ve Usound gibi özellikler de bulunuyor. Siyah, kırmızı ve gümüş renk seçenekleri olan telefon, enerjisini 3930 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Akıllı telefonun IP67 toza ve suya dayanıklılık sertifikasının olduğunu belirtmekte fayda var.

HTC U11 EYEs ilk olarak Çin ve Tayvan’da satılacak

Ön siparişe çıkan HTC U11 Eyes ilk olarak Çin ve Tayvan’da satışa sunulacak. Telefonun sevkiyatları 1 Şubat itibarıyla başlayacak. HTC U11 EYEs Çin’de 3299 yuan (1923 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER