Teknoloji

Çift ön kameralı HTC U11 EYEs yakında tanıtılabilir

htc

htc u11 eyesHTC, 2017 sona ermeden veya 2018’in ilk günlerinde yeni bir akıllı telefonu daha gün yüzüne çıkaracak gibi görünüyor. Tayvanlı üreticinin 2014’e geri dönerek EYE markasını canlandırmayı planladığı konuşuluyor. Bu doğrultuda piyasaya çıkacak ilk telefonun HTC U11 EYEs ismini taşıyacağı söyleniyor.

Söz konusu akıllı telefon, daha öncesinde “Ocean Harmony” kod ismiyle anılıyordu. Ancak ünlü duyumcu Evan Blass, şirketin telefonu “U11 EYEs” olarak isimlendirmeye karar verdiğini duyurdu. Daha önce Desire Eye gibi telefonlarda kullanılan EYE markası, gelişmiş ön kamerayı işaret ediyor. Desire EYE da 13 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameraya sahipti.

Bu noktada “eye” kelimesinin İngilizcede “göz” anlamına geldiğini, “s” harfinin ise çoğul eki işlevi gördüğünü belirtmekte fayda var. Ön kameraları göze benzeten HTC’nin çift ön kamera için “EYEs” ismini seçmiş olması muhtemel görünüyor.

Blass’a göre de “EYEs” ismi iki adet ön kamerayı işaret ediyor. HTC daha önce çift lensli kurulumlar kullansa da, bunları sadece arka kamerada tercih etmişti.

Blass, telefonda bulunması muhtemel diğer bileşenler hakkında bilgi vermedi. Ancak bu konuda Çin’den gelen bilgiler, GizmoChina sitesi tarafından paylaşıldı. Çin’de resmi makamlara sunulan belgelere göre, U11 EYEs 5.99 inç büyüklüğünde, 18:9 görüntü oranına ve 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak. Ana bileşenler konusunda kullanıcılara iki farklı seçenek sunulacak. Bir pakette Qualcomm Snapdragon 652 yonga seti, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunacak. Diğer bir pakette ise Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı yer alacak. 5 megapiksel çözünürlüklü iki ön kameranın varlığı da EYEs isminin kullanılması ihtimalini güçlendiriyor.

HTC U11 EYEs tek arka kamera ile gelecek

Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kameranın bulunması ve bu kamerada optik görüntü sabitleme özelliğinin yer alması bekleniyor. HTC U11 EYEs için kuruluma bağlı olarak 400 veya 550 dolar ödemek gerekebileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER