Teknoloji

HTC U11’e çok yakında 60fps video kayıt desteği geliyor

htc u11 60fpsHTC, kenarlarından sıkılıp kontrol edilebilen yeni nesil amiral gemisi HTC U11 akıllı telefonunun çok yakında 60 fps video kayıt özelliğine sahip olacağını açıkladı. İlginçtir ki, HTC bu güncellemeyi önümüzdeki birkaç ay içinde, çok yavaş bir şekilde sunmayı planlıyor. Acaba, bu basit yazılım güncellemesini tüm kullanıcılara sunmak neden bu kadar zaman alabilir ki?

HTC’nin bu soruya verdiği bir cevap var. Şirket dünya çapında cihazın birçok farklı sürümünün bulunduğunu hatırlatıyor. Bunların her birisi için gerekli olan testleri yapmanın ve onay vermenin gerekli olduğunu dile getiriyor.

HTC U11’in saniyede 60 kare hızında video desteği sadece 1080p çözünürlükte kayıtta kullanılabilecek. 4K kayıt seçeneğinde bu hızı kullanmak mümkün olmayacak. HTC U11 bu güncellemeyle birlikte 1080p/60fps video kayıt desteği sunan Samsung Galaxy S8, LG G6 veya iPhone 7 ile aynı seviyeye gelmiş olacak.

Saniyede 60 kare hızında video kaydı, saniye başına daha fazla karenin yakalanmasını sağlıyor. Bu da elde edilen videonun biraz daha akıcı ve gerçekçi görünmesini sağlıyor.

HTC U11 geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de de satışa sunulmuştu. Telefon 3799 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla alıcı buluyor.

İLGİLİ HABERLER