Teknoloji

HTC U Ear ile AirPods görünümlü yeni bir kulaklık geliyor

htc u ear

HTC U Ear adını taşıyan yeni kablosuz kulaklıklarını çıkarmaya yakın gibi görünüyor. Üstelik bu kulaklıklar Apple’ın AirPods kulaklıklarına çok benziyor. Bu kulaklığın varlığı ABD ve Tayvan’daki yetkili makamlara kayıt amacıyla hazırlanan idari kuruluş dosyalarındaki fotoğraflar sayesinde ortaya çıktı.

U Ear’ın Apple’ın AirPods’una epey benzeyen bir tasarımı olduğunu görüyoruz. Parlak plastik kasası, yuvarlatılmış kulaklık ucu ve kulaktan aşağı doğru iniyormuş gibi görünen gövdesiyle Apple’ın sunduğu kablosuz kulaklık seçeneğine epey benzeyen bir görünüm taşıyor.

Yine de, iki büyük farklılık da gözlerde kaçmıyor. AirPods’un sadece beyaz olan renk seçeneğinin aksine HTC’nin kulaklığı tamamen siyah renkte geliyor. Tabii ki, HTC’nin başka renk seçeneklerini sunma ihtimali de bulunuyor. Ayrıca şarj noktaları kulaklıkların uçları alt uçları yerine ön tarafına yerleştirilmiş.

HTC’nin şarj kutusu ise görünüm açısından Apple’ın kulaklıklarınınkinden ilham alıyor. Her ikisi de kompakt boyutlarda ve parlatılmış bir dış yüzeyle kaplı, küp biçiminde kutulardan ibaret. Yine de, ikisi arasında büyük bir farkın varlığı söz konusu: HTC’nin kasası üst kısma yerleştirilmiş bir kapak taşımıyor. Bunun yerine bir yüzük kutusu gibi açılıyor. Kasada kulaklıkları şarj etmeye olanak sağlayan USB-C portu da var. Paketin içinde ise USB-A – USB-C kablosu da bulunacak gibi görünüyor.

Apple’ın AirPods kulaklıkları ilk kez 2016 yılında çıkmıştı. 2018 yılında ise ikinci nesil AirPods ve daha sonra AirPods Pro modellerini görmüştük. Amazon, Jabra, Microsoft, Google gibi şirketler de Apple’ın ardından geldi, ancak bu şirketlerin kulaklıkları Apple’ınki kadar başarılı olamadı. Huawei gibi şirketler ise tasarım anlamında Apple’ın ürününden ilham alan tasarımları tercih etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER