Teknoloji

HTC U 11 ile ilgili teknik özellikler ve tasarım resmi tanıtım öncesinde sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u 11Geçtiğimiz mart ayında çıkan dedikodular, HTC 11’in HTC’nin 20 Mart tarihinde düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtılacağını işaret ediyordu. Ancak o tarih geldi geçti, herhangi bir cihaz görmedik. Geçen ayın sonlarında ise HTC, yeni bir etkinliğin davetiyelerini gönderdi. 16 Mayıs tarihli, yani yarın düzenlenecek etkinlikte beklentiler HTC U 11’in tanıtılacağı şeklindeydi. HTC U 11 ile ilgili sızıntılar son haftalarda epey arttı.

Son olarak HTC 10’un takipçisi olması beklenen HTC U 11 ile ilgili çok net bir sızıntı ortaya çıktı. Bu sızıntı beklenen amiral gemisi Android telefonun teknik özelliklerini de içeriyor. HTC U 11’de 5.5 inç 1440p ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kart yuvası, 12.2 megapiksel arka kamera, 15.8 megapiksel ön kamera, 3000 mAh kapasiteli pil, Bluetooth 4.2 ve Android 7.1 gibi özellikler bulunacak.

Telefon da oldukça göz alıcı ve epey minimalist bir tasarım içeriyor. Arka yüzü sade ve metalik görünümlü bir plakayla kaplı ki, burada HTC 10’un basit tasarımına göre epey gelişme var. Daha çok HTC U Ultra ve U Play’i takip eden bir tasarımı görüyoruz. HTC’nin bu yeni telefonuyla ilgili detayları yarın sabah saatlerinde düzenlenecek çevrim içi basın toplantısı sayesinde öğrenmiş olacağız.

İLGİLİ HABERLER