Teknoloji

HTC tepe yöneticisi Google-Motorola anlaşmasına verdiği desteği yineledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin CEO’su Peter Chou Google’ın Motorola Mobility’yi 12.5 milyar dolar karşılığında satın almasına şirketinin verdiği desteği bir kez daha tekrarladı. Google’ın basın bülteninde Android’e destek veren ortakların kısa destek sözleri yer almıştı. Geçtiğimiz haftasonuna girerken Peter Chou ile yapılan röportaj sayesinde CEO’nun satın almayla ilgili görüşlerini daha net bir şekilde öğrenme fırsatı da doğdu. Peter Chou’nun belirttiğine göre HTC’nin kendi mobil platformunu kurma gibi bir planı ya da teminatı yok.

Google’ın Motorola Mobility’yi satın alması Android ortakları için dezavantaj oluşturacak gibi görünse de, arama devi Motorola’yı satın almasının temel amacının sahip olunacak 17 binin üzerinde patent ile Android platformunu güvenceye almak olduğunu dile getirmişti. Bu mesaj aralarında HTC, LG, Sony Ericsson ve Samsung’un da bulunduğu ortaklara da verildi. Ancak bu sebep Google’ın Motorola önderliğinde Android için kendi kontrolünde bir oyun sahasını kuracağına dair söylentileri boşa çıkarmaya yetmiyor.

Samsung’un kamuoyu önünde satın almayı destekliyor gibi görünse de, Android’de rekabetçiliğini kaybedeceği nedeniyle bu satın almaya oldukça sinirli yaklaştığı söyleniyor. Bu durum şirketin kendi mobil işletim sistemi Bada’ya odaklanmasına neden olabilir. Ne var ki, HTC’nin tepe yöenticisinin verdiği mesaja göre Tayvanlı şirketin böyle bir niyeti yok. HTC, Google ve Microsoft ile hâli hazırda sürmekte olan ortaklıklarından değer yaratmayı devam ettirme niyetinde. Şirketin elindeki HTC Sense arayüzü de bunun için gerekli aracı kendisine sunuyor.

Öte yandan Chou Android’de uzun bir gelecek gördüklerini, çünkü önemli olanın işletim sistemi değil ekosistem olduğunu dile getirdi. HTC’nin hem Google hem de Microsoft ile kurduğu mükemmel ilişkilere dikkat çeken tepe yöneticisi bu satın almanın Google’a Android ortaklarını destekleme ve koruma konusunda yardımda bulunacağını düşünüyor.

Chou’nun Android’e olan bu yaklaşımı değerlendirildiğinde, HTC’nin webOS’i tercih edenlerden biri olması ihtimali düşük görünüyor. Son günlerde HTC’nin webOS’e yönünü çevireceğine dair söylentiler ortalıkta dolaşıyordu.

İlgili – TNW

İLGİLİ HABERLER