Teknoloji

HTC tasarım şefi Jonah Becker ile yollarını ayırdı

htc ceo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-logo-mwc-2015

HTC’de uzun süre tasarım şefi olarak görev yapan Scott Croyle, bundan 11 ay önce şirketten ayrılmış, yerine uzun süredir birlikte çalıştığı Jonah Becker gelmişti. HTC’den yapılan açıklamada 11 aylık görev süresinin ardından Becker ile de yolların ayrıldığı belirtildi. Becker ve Croyle bundan altı yıl önce tasarım stüdyoları One & Co’nun HTC tarafından satın alınmasının ardından Tayvanlı şirkette çalışmaya başlamışlardı.

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu One M9, seleflerine bir hayli benzeyen tasarımı nedeniyle eleştirilere maruz kalsa da, bu eleştirilerin Becker’in ayrılık kararında rol oynadığı düşünülmüyor. Scott Croyle ile oldukça yakın olan Becker’in One M9 projesinin tamamlanmasının ardından bu kararı alması, kendisinin görevi geçici olarak üstlenmiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Becker ve Croyle’ın bir diğer ekip arkadaşı Claude Zellweger de Croyle’ın ayrılığının ardından endüstriyel tasarım ekibinin yönetimi konusunda sorumluluk üstlenmiş, ancak telefonlar yerine HTC Vive VR başlık ve Grip bileklik üstüne odaklanmıştı. Becker’den boşalan koltuğu ise uzun süredir HTC tasarım ekibinin parçası olan Daniel Hundt üstlenecek.

İLGİLİ HABERLER