Teknoloji

HTC Samsung Galaxy Note’a rakip olacak tablet-telefon melezi hazırlığında

HTC, Samsung’un Galaxy Note serisi tablet-telefon melezleriyle rekabet edecek yepyeni bir cihaz hazırlıyor olabilir. Phone HK forumu üzerinde yayınlanan, ancak daha sonra silinen bir fotoğraf sayesinde bu cihazla ilgili bazı detaylar sızmış oldu. 5 inç’lik bir ekrana sahip olduğu söylenen bu gizemli cihazın ekran çözünürlüğü de 1794 x 1080 olarak veriliyor.

Bu gizemli HTC cihazının hem önünde hem de arkasında kamera bulunurken, arkada yer alan ana kameraya LED flaş da eşlik ediyor. Cihazın sızan fotoğrafları biraz bulanık olduğu için çok fazla detay öğrenmek pek mümkün değil. Ancak Samsung Galaxy Note’da bulunan kapasitif kalem gibi bir aygıtın göze çarpmadığını belirtelim. Tabii ki, bu durum HTC’nin bu gizemli cihazının bir kapasitif kalemle gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla bu HTC cihazı Beats Audio etiketi de taşıyor.

Cihazın donanımıyla ilgili fazla bir bilgi yok. Bununla birlikte bazıları bu cihazın geçtiğimiz ay bir benchmark sitesinde detayları ortaya çıkan HTC cihazıyla aynı olduğunu düşünüyor. HTC6435LVW kod adını taşıyan o cihazda yer alan 1.5 GHz’lik işlemci geleneksel Qualcomm S4 işlemcisini bir hayli geride bırakmıştı, bu nedenle yeni nesil bir işlemci olduğu düşünülüyordu. Ayrıca o cihaz Android 4.0.4 işletim sistemiyle çalışıyordu.

Samsung’un Galaxy Note ile elde ettiği başarı vatandaşı LG’yi de harekete geçirmiş, bu şirket de Optimus Vu adı verilen cihazını piyasaya sürmüştü. Eğer HTC de böyle bir cihaz çıkarırsa, tablet-telefon melezi cihazlar arenasında yeni bir oyuncu göreceğiz, rekabet de daha da artacak demektir.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER