Manşetler

HTC: Tabletimiz ortalığı karıştıracak, giyilebilir aksesuarlar kritik bir pazar

HTC’nin tepesindeki iki isim Peter Chou ve Cher Wang giyilebilir aksesuarların şirket için ”kritik bir segment” olduğunu, ancak HTC’nin bu pazar için ortaya reklam hilesi barındıran bir ürün koymayacağını dile getirdi. The Financial Times’a konuşan ikiliden CEO Peter Chou, akıllı saatin bir ihtiyacı karşılaması gerektiğini, aksi takdirde ortaya çıkan şeyin hileli bir ürün veya konseptten ibaret olacağını belirtti. Yeni ürünlere odaklanmak için yetkilerinin bir kısmını Wang’e devreden Chou, akıllı saatlerin şu an için insanların günlük hayatında bir faydası bulunmadığını ve bu durumun kendilerine daha iyi bir ürün sunmak için fırsat verdiğini sözlerine ekledi.

htc-logo-020413

Söz konusu fırsat HTC tarafından uzun bir süredir değerlendiriliyor. Şirketin bundan seneler önce Microsoft ile birlikte bir akıllı saat çalışması yaptığı biliniyor. Chou ortada herhangi bir ürün geliştirme çalışması olup olmadığı konusunda ipucu vermese de, akıllı saatlerin potansiyeli konusunda oldukça net ifadeler kullandı. İlk akıllı telefonu hazırladıkları zaman insanların kendilerine güldüğünü belirten Chou, şu anda herkesin bir akıllı telefon kullandığına dikkat çekti ve aynı durumun giyilebilir aksesuarlar pazarı için de geçerli olmasını beklediğini dile getirdi.

Chou ve Wang şirketin akıllı telefon ve giyilebilir aksesuarlar dışındaki ürünlerle ilgili planlarına dair açıklamalarda da bulundu. Son yıllarda çeşitli tabletler üzerine çalışan HTC, buna rağmen sadece 2011’de Flyer ve Jetstream modellerini piyasaya sürmüş, ancak aradığını bulamamıştı. Son olarak şirketin 10.1 inç bir Windows RT tablet planını rafa kaldırdığı, ancak biri Android biri Windows RT olmak üzere iki tablet üzerinde çalıştığı haberleri gündeme gelmişti. Şimdiyse şirket tablet pazarına geri dönüşü için tek bir cihaza gönderme yapıyor. HTC Başkanı Cher Wang, hazırlayacakları tabletin ortalığı karıştıracak cinsten ve güzel bir ürün olacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve HTC ile Amazon’un ortak bir akıllı telefon üreteceği dedikodularını doğrulamaktan kaçınan Chou, şirketin bu tarz işbirlikleri konusunda açık fikirli olduğunu belirtti ve kapıyı açık bıraktı. Mali olarak sıkıntılı günler geçiren HTC adına Amazon markalı bir akıllı telefon üretmenin önemli bir gelir getireceği düşünülüyor. Chou’nun açıklamalarında dikkat çeken bir diğer noktaysa şirketin Microsoft ile uzun süredir devam eden işbirliğine dair karamsar açıklamaları oldu. Windows Phone satışlarının oldukça düşük olduğunun altını çizen CEO, şirketin Windows Phone’u pazarda nasıl konumlandıracağını henüz bilmediğini sözlerine ekledi.

İlgili >> The Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER