Teknoloji

HTC ST-Ericsson ile ortak yonga geliştirmeyi planlıyor

China Times’ın haberine göre; HTC, Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmak adına, çip üreticisi  ST-Ericsson ile ortak akıllı telefon işlemcisi üretmeyi planlıyor. Söz konusu işlemcileri giriş seviyesi telefonlarında kullanmayı planlayan HTC’nin böylelikle zaman içinde tıpkı Apple ve Samsung gibi üretim zincirini kontrol altına almayı planladığı belirtiliyor.

Bu girişim HTC adına ilk değil. Şirket daha önce HTC Image isimli çipi One serisi cihazlarda kullanmıştı. One X ve One S’in fotoğraf konusundaki maharetleri göz önüne alındığı zaman işlemcinin isminin kulağa pek şaşırtıcı gelmedğini söylemek mümkün. Fakat, şirketin ST-Ericsson ile ortak üretmeyi planladığı çiplerin daha başka bir seviyede olması bekleniyor. İki tarafın bir anlaşma belgesi imzaladğı gelen haberler arasında. Fakat, ortadaki anlaşmaya dair detaylar henüz gün ışığına çıkmış değil.

Ortak üretimin ilk meyvelerinin 2013 yılında piyasaya çıkacak cihazlarda kullanılması bekleniyor. Henüz HTC ve ST-Ericsson tarafından bu konuda bir açıklama gelmese de işlemcilerin hem Android hem de Windows Phone uyumlu cihazlarda kullanılacağı da tahminler arasında. Böylelikle, HTC’nin de Windows Phone pazarında etkinliğini arttıracağı düşünülebilir.

İlgili – China Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER