Manşetler

HTC Sense 5.0 kullanıcı arayüzüne ait yeni ekran görüntüleri sızdı

HTC’den gelen son sızıntılar genellikle birkaç hafta içinde tanıtılması beklenen yeni nesil gözde akıllı telefonla ilgili, ancak bu cihazla birlikte gelecek olan yepyeni Sense kullanıcı arayüzde giderek daha fazla merak ediliyor. Son olarak “mdeejay” rumuzlu bir XDA-Developers forum üyesi Droid DNA üzerinde çalışan Sense 5 kullanıcı arayüzüne ait olduğunu iddia ettiği ekran görüntülerini yayınlayarak dedikodu değirmeninin çarklarına daha fazla su taşıdı.

htc-sense-5-sizinti-220113-1

Forum üyesi yazılımcı HTC’nin M7 kod adıyla anılan akıllı telefonunun ABD’li mobil operatör Sprint tarafından sunulacak versiyonundan elde ettiği yazılımı Droid DNA üzerinde çalıştırmayı başarmış. Söylediğine bakılırsa M7’de Android 4.1.2 ile birlikte Sense 5 kullanıcı arayüzü bulunuyormuş.

Dünkü sızıntılarla birleştirildiğinde Sense kullanıcı arayüzünün kapsamlı bir yenilemeden geçtiği görülüyor. Monokrom, yani siyah ve beyaz renklerle hazırlanmış başlangıç ekranı bileşenleri ve daha net görünümlü ikonların varlığı bir yana HTC’nin geçmişteki Sense kullanıcı arayüzlerinde gördüğümüz rengarenk unsurlar bu yeni yazılımda pek de yer almıyor.

HTC’nin bu yeni kullanıcı arayüzünü yeni cihaz veya cihazlarla birlikte şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor. MWC’ye birkaç hafta kala yeni sızıntılar görmemiz de olasılık dahilinde, bunu da belirtmek gerek.

Galeri: HTC Sense 5.0 Sızan Ekran Görüntüleri
[nggallery id=1165]

İlgili >>XDA-Developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER