Teknoloji

HTC Sense 4.0 kamera iyileştirmeleri ve Beats Audio genişlemesiyle geldi

htc_one_s_gallery_postHTC’nin MWC 2012’nin hemen öncesinde düzenlediği basın toplantısında açıklanan yeniliklerden biri de Sense’in dördüncü ana versiyonu oldu. HTC Sense 4.0 ile birlikte kullanıcı arayüzüne yapılan eklentilerden çok kamera yazılımı ve ses üzerine yoğunlaşılmış, çünkü HTC’ye göre bir telefondan en iyi deneyimi almanın yolu bu iki unsurdan geçiyor.

ImageSense adı verilen özellik sayesinde kamera uygulaması 0.7 saniyede açılıyor, otomatik odaklama ise 0.2 saniyede gerçekleşiyor. HTC’ye göre bu yeni kamera teknolojisi çok düşük ışıklı ortamlarda bile iyi sonuçlar veriyor. ImageSense bir objenin ne kadar uzakta olduğunu algılıyor ve buna göre LED flaşın parlaklığını ayarlıyor. HTC, HDR modunda da bazı iyileştirmelere gitti. Bu arada bir yandan HD video yaparken bir yandan da fotoğraf çekimi yapmak mümkün kılınmış.

HTC Sense 4.0 ile birlikte Dropbox ile olan işbirliği geliştirilmiş. Artık her HTC One telefonunu satın alan 25 GB’lık Dropbox alanını iki yıl boyunca ücretsiz kullanacak. HTC, Media Link TV adı verilen ve kullanıcılara kablosuz olarak video akışı yapmalarına imkân veren bir cihaz da tanıttı. Akıllı telefonun ekranı üzerinde üç parmakla yapılacak sürükleme hareketi sonrasında telefondaki video Media Link TV’nin bağlı olduğu TV’ye gönderiliyor. HTC One X telefondan video göndermenin yanı sıra telefondaki web sitesini harici ekranda açma gibi bir özelliği de usnuyor.

HTC’nin Beats ile olan işbirliği de genişlemeye devam ediyor. Daha önce sadece Müzik uygulamasında Beats Audio kullanılabiliyordu. Artık tüm uygulama ve oyunlarda Beats Audio teknolojisinin nimetlerinden yararlanmak mümkün olacak. HTC Sync özelliğiyse Wi-Fi üzerinden kablosuz eş zamanlamayı daha kolay hâle getiriyor, iTunes çalma listelerini otomatik olarak eş zamanlıyor. Bu arada HTC Sense 4.0 ile birlikte araç içi uygulama da geliştirilmiş, kişi bilgileri arasında sürükleyerek geçiş, Google navigasyon desteği, internet radyosu ve müzik özellikler arasına eklenmiş. HTC Sense 4.0’ı HTC One X, One S ve One V’de yer alacak.

HTC Sense 4.0 ile ilgili detayları ve ön incelemeyi MWC süresi içinde Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER