Teknoloji

HTC Sense 3.5 ile gelen tüm cihazlarda 5 GB’lık Dropbox alanı ücretsiz sunulacak

Bulut tabanlı depolama servisleri giderek daha fazla ilgi görüyor. Bu servislerin entegre edildiği bir alan olarak da akıllı telefonları görüyoruz. Akıllı telefonların nispeten kısıtlı depolama alanı, bulut tabanlı depolama alanı sayesinde sanal olarak genişletilebiliyor. Üstelik bu alana akıllı telefon dışında masaüstü veya dizüstü bilgisayar gibi alanlardan ulaşabilmek de dosya transfer işlemini daha esnek hâle getiriyor.

Apple, önümüzdeki haftalarda iCloud ile bulut tabanlı depolama servisini iOS tabanlı cihazlarında sunmaya başlayacak. Windows Phone 7 Mango ile birlikte Microsoft’un bulut depolama servisi Skydrive da entegre edilmiş şekilde sunulacak. HTC de isabetli bir adım atarak Dropbox ile anlaştı ve bundan sonra satacağı Sense 3.5 tabanlı cihazlar söz konusu servisten yararlanıyor olacak.

Hafta başında tanıtılan Rhyme ve bundan sonra piyasaya çıkacak tüm Sense 3.5 akıllı telefonlarında 5 GB’lık Dropbox paylaşım alanı ücretsiz olarak sunulacak. Dropbox kendine üye olan tüm kullanıcılara 2 GB’lık alanı ücretsiz olarak veriyor, arkadaşlara veya tanıdıklara e-posta üzerinden davetiye gönderip onların da üye olmasını sağlayarak söz konusu alanı 8 GB’ye kadar çıkmasını sağlamak mümkün. Kullanıcılar Dropbox üzerindeki ücretsiz alanlarına fotoğraf veya diğer dokümanları aktarabiliyor. Eğer dilerlerse Dropbox uygulamasını bilgisayarlarına kurup dosya eş zamanlama işlemini daha kolay ve pratik şekilde gerçekleştirebiliyor.

HTC’nin mevcut cihazlarına Sense 3.5’e güncelleme desteği sunup sunmayacağı, ayrıca sunsa bile onlara ücretsiz bulut alanına sahip olma imkânı sunup sunmayacağı bilinmiyor. Windows Phone tarafında hâli hazırda Skydrive bulunduğu, ayrıca Sense 3.5 yer almayacağı için Dropbox seçeneği bulunmayacaktır. Ancak HTC Windows Phone cihazı sahibi olacaklar zaten Skydrive sayesinde 25 GB’lık devasa bir alanı kullanabilecek.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER