Teknoloji

“HTC Sensation’da iPhone 4’teki gibi sinyal kaybı sorunu var” iddiası – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4’ün yaşadığı anten problemini geçtiğimiz yaz fazlasıyla konuşmuştuk. Gelen iddialara göre benzer bir sorun HTC Sensation‘da da yaşanıyormuş. Sensation normal şekilde tutulduğunda Bluetooth ve WiFi bağlantısında sinyal kaybının yaşandığı iddia edildi.

Nordic Hardware tarafından yapılan bazı testler sorunun telefonun arka kapağında olduğunu gösteriyor. HTC Sensation’ın yekpare tasarımında bataryanın çıkarılması, SIM kart ve microSD kart yuvalarına ulaşılması için bazı plastik bölümler bulunyor. Bu bölümler anten vazifesi de görüyor. Elin plastik bölümlerden bir tanesini sarması durumunda Bluetooth ve WiFi performansının dikkat çekecek derecede düştüğü dile getiriliyor.

Aslına bakarsanız, plastik yalıtkan bir madde ve yukarıdaki resimde göreceğiniz metal şerit iletkenleri kapatıyor. Buna rağmen, bir sinyal kaybının gözlenmesi ilginç bir durum olsa gerek. Aşağıdaki iki video söz konusu iddiaları kanıtlamak amacıyla hazırlanmış. Videodaki kullanıcı antenin bulunduğu arka plakayı avuçlarıyla kavradığında Bluetooth üzerinden yapılan müzik akışı duruyor.

Video: HTC Sensation Bluetooth Sinyal Sorunu

Video: HTC Sensation Wi-Fi Sinyal Sorunu

İlgili – MobileCrunch

İLGİLİ HABERLER