Manşetler

HTC Sensation resmileşti: 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, qHD ekran, Sense 3.0 arayüzü – Galeri (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-sensation3viewAylardır HTC Pyramid adıyla internette dolaşan, bu sabah saatlerinde Vodafone UK ve Qualcomm tarafından detayları sızdırılan HTC’nin en son Android akıllı telefonu resmiyet kazandı.

HTC Sensation 4G adlı bu cihazda 4.3 inç, 540 x 960 çözünürlüklü Super LCD ekran, çift çekirdekli 1.2 GHz Snapdragon işlemci, Sense 3.0 arayüzlü Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi yer alıyor. 8 megapiksellik, çift LED flaşlı kameraya sahip olan bu cihaz 1080p / 30fps video kaydı yapabiliyor. HSPA+ desteği sayesinde 14.4 Mbps’ye kadar mobil genişbant veri desteği sunan HTC Sensation, barındırdığı Sense arayüzünün birer parçası olacak şekilde özelleştirilebilir kilit ekranlarına, 3D geçişlerine, geliştirilmiş bir hava durumu uygulamasına ve DVD kalitesinde videoların indirilip izlenmesine olanak sağlayan HTC Watch uygulamasına sahip.

HTC Sensation Büyük Britanya, Almanya ve Avrupa’nın diğer önemli pazarlarında mayıs ayı ortaları itibariyle satışa çıkmış olacak. Bu cihaz daha sonra ABD’nin yolunu tutacak ve HTC Sensation 4G adıyla T-Mobile tarafından abonelerine sunulacak. HTC Sensation ile ilgili ayrıntıları aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

Galeri: HTC Sensation
[nggallery id=533]

İlgili – Engadget

Güncelleme: HTC Sensation’ın yayınlanan Türkçe basın bültenini aşağıda bulabilirsiniz.

HTC, MULTİMEDYA SÜPER TELEFONU HTC SENSATION’ı TANITTI

HTC Corporation, HTC Sensation modeli ile tanıttığı HTC Watch? özelliğiyle kullanıcılara gelişmiş eğlence olanakları sunmaya devam ediyor

LONDRA – 12 Nisan 2011- Yeni HTC Watch video hizmeti özelliğiyle eğlencede çığır açan akıllı telefon HTC Sensation, mobil yenilikleri ve tasarımlarıyla dünya lideri olan HTC Corporation tarafından bugün tanıtıldı. Üstün kaliteli tasarım öğeleriyle yaratılan HTC Sensation, insanı merkeze koyarak ürünlerin daha kolay ve doğal bir biçimde çalışmasını sağlayan HTC Sense özelliğine sahip.

HTC Corporation CEO’su Peter Chou yaptığı açıklamada: “Akıllı telefonlar, artık insanların en beğendikleri içerikleri yanlarında taşımalarına izin veren, cebinize sığan birer eğlence merkezlerine dönüştüler. HTC Sensation bunu bir adım daha ileri götürerek HTC Watch video izleme deneyimini son model HTC Sense deneyimiyle birleştirerek kullanıcılarına güçlü ve gelişmiş multimedya özellikliklerine sahip bir akıllı telefon sunuyor.” dedi.

Vodafone’un Grup Terminaller Direktörü Patrick Chomet ise: “HTC Sensation, multimedya içeriği ve iyi düşünülmüş özellikleriyle Vodafone’un akıllı telefon ürünleri gamına yepyeni ve heyecan verici bir boyut katıyor. HTC Sensation, önümüzdeki aylarda önemli Vodafone pazarlarında satışa sunulacak. Vodafone ve HTC ortaklığının gücü, kendimizi müşterilerimize gerçekten merak uyandırmaya ve piyasaya öncü mobil deneyimler sunmaya adadığımızın göstergesidir.” dedi.

Üstün Kaliteli Tasarım ve Malzemeler

HTC markasının tasarım dilinden yararlanan HTC Sensation’ın şık görünümü, kıvrımları yumuşatılmış köşeleri ve tek parça alüminyum yapısıyla daha da geliştirildi. Dokunmatik ekran yüzeyini koruyan konturlu ekranı, parmakları kaydırarak kullanırken çok daha doğal bir his veriyor. 4.3-inçlik qHD ekran, videoları yüksek çözünürlüklü geniş-ekranda izleme deneyimi sunuyor ve HTC Sensation’ın zarif oranları elinizin içerisinde en doğal hissi veriyor. İçinde güçlü 1.2-gigahertzlik çift çekirdek Qualcomm® Snapdragon işlemcisi barındıran HTC Sensation bu sayede göz kamaştıran grafikler ve her anlamda hızlı performans sağlıyor.

HTC Sense

HTC Sensation’ın müthiş tasarımını tamamlayan özelliği ise HTC Sense deneyimi. Eklenen yeni özellikleri ve yenilikleriyle öne çıkan HTC Sense insanların daha çok eğlenmesini ve daha çok işini kolaylıkla halledebilmesine yardımcı olmakta. Örneğin, HTC Sense isteğe göre uyarlanabilen aktif kilit ekranı özelliğine sahip. Bu özellik kilit ekranını, sosyal paylaşım güncellemeleri, fotoğraflar, hava durumu ve güncel borsa haberleri gibi en önemli bilgi ve içerikleri görüntüleyen gerçek zamanlı bir pencereye dönüştürmekte. Buna ilave olarak yeni aktif kilit ekranı isteğe göre uyarlanabilme özelliğiyle hızlı bir biçimde en çok kullanılan özelliklere kolay erişim sağlayan bir geçit görevi görmekte. Çağrı yapmak, e-posta göndermek, fotoğraf çekmek veya bunun gibi özellikler genelde telefonun kilidini açmak için kullanılan hareketle çabucak gerçekleştirilebiliyor. Örneğin fotoğraf kamerasının kilitli ekrandan tek bir hareketle aktifleştirilebilme özelliği sayesinde kaçırmak istemediğiniz bir görüntüyü zaman kaybetmeden yakalayıp fotoğrafını çekebiliyorsunuz. HTC, daha keskin grafikler, canlı animasyonlar ve yeni kısayol uygulamalarıyla çok daha iyi bir görünüme kavuşan HTC Sense’i özel kılan büyük küçük tüm özelliklere odaklanmayı sürdürerek inanılmaz görselleri ve sesli efektleriyle daha sinematik ve sürükleyici bir hava durumu deneyimi sunuyor.

Bununla birlikte HTC Sense, insanların özel anları yakalayıp paylaşmasına da olanak sağlamakta. HTC Sensation’ın 8 megapiksellik kamerası sadece mükemmel fotoğraflar çekmekle kalmıyor aynı zamanda yeni “anında yakala” özelliğiyle istenilen anların, etrafta olan biteni kaçırma korkusu olmadan yakalanmasına olanak vermekte. HTC Sensation, full stereo ses kalitesinde, saniyede 30 kareye kadar 1080p çözünürlüklü HD video çekiyor ve böylece diğer telefonların çoğundan daha iyi sonuçlar elde edebilmenizi sağlıyor. Kullanıcılar yeni Video Trimmer aracıyla çektikleri klipleri aileleri ve arkadaşlarıyla kolayca paylaşmak üzere en ideal boyutlara getirebiliyorlar.

HTC Watch

HTC Sensation, sofistike ve geliştirilmiş bir multimedya deneyimi için baştan yaratılan bir akıllı telefon. 4.3-inçlik geniş ekranı sayesinde kullanıcılar, filmleri olması gerektiği gibi sinematik ihtişamına yakışır şekilde ve görüntü kaybı yaşamadan seyredebilecek. Bununla birlikte HTC Sensation, HTC Watch özelliği taşıyan ilk akıllı telefon. Bu uygulama ve hizmetle, son çıkan müthiş filmleri ve televizyon programlarını kapsayan geniş bir arşiv artık kullanıcıların parmak ucunda. Böylece kolay, zahmetsiz ve görsel açıdan eğlenceli bir şekilde son çıkan videoları keşfetme olanağı sunulmakta. Progresif indirme teknolojisi kullanan HTC Watch yüklü bir dosyanın yüklenmesini tamamlamasını beklemeksizin video izlenmesini olanaklı hale getirmekte. HTC Watch ile video kiralama veya satın alma seçenekleri de kullanıcının tercihinde. Satın alınan videolar beş farklı HTC cihazında izlenebiliyor.

Piyasaya Çıkış Zamanı

HTC Sensation, Vodafone aracılığıyla başlıca Avrupa pazarlarında yaygın bir şekilde satışa sunulacak.  Ürünün Asya pazarlarında raflarda yerini alması ise 2011’in ikinci çeyreğinde gerçekleşecek.

HTC Hakkında

HTC Corporation (HTC) mobil iletişim sektörünün en hızlı büyüyen şirketlerinden biridir. Tüm faaliyetlerinde insana odaklı çalışan HTC, bu sayede kişilerin yaşantılarına yönelik ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilen yenilikçi akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar geliştirmektedir. Şirket Tayvan Borsasında 2498 kod numarasıyla işlem görmektedir. HTC hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz: www.htc.com

İLGİLİ HABERLER