Manşetler

HTC problemleri çözdü, akıllı saati yıl sonunda piyasaya sürmeyi planlıyor

HTC bu yıl içinde, muhtemelen yılın sonlarına doğru giyilebilir cihaz çıkarmayı amaçlıyor. Söz konusu bilgi HTC’nin yönetim kurulu başkanı Cher Wang tarafından, Bloomberg’e verilen röportajda paylaşıldı.

htc-one-max-inceleme-00026

Wang, yıllar önce akıllı saatler ve giyilebilir ürünlerle ilgilenmeye başladıklarını, ancak pil ve LCD ışığı gibi müşterileri yakından ilgilendiren problemlerini gerçek anlamda çözdüklerine şimdi inandıklarını kaydetti. Bu problemlerin çözümüyle birlikte HTC’nin bu pazara girişinin kapısı da açılacak gibi görünüyor.

Ne var ki, HTC yöneticisi giyilebilir ürünle ilgili herhangi bir ipucu vermedi. Ancak bu ürünle ilgili işaretler bir süredir ortalıkta dolaşıyor, üstelik bizzat HTC yöneticilerinden ipuçları geliyor.

HTC CEO’su Peter Chou, geçtiğimiz ekim ayında Financial Times’a verdiği röportajda şirketinin Microsoft ile birlikte bir akıllı saat geliştirmek için çalıştığını, ancak projenin rafa kalktığını söylemişti. Chou, giyilebilir ürünün bir ihtiyacı karşılaması gerektiğini, aksi takdirde bir konsept veya göz boyamanın ötesine geçmeyeceğini söylemişti.

Yine ekim ayında Bloomberg tarafından verilen bir habere göre HTC, üzerinde kamera barındıran ve Android ile çalışan bir giyilebilir cihaz üzerinde çalışıyor ve bunu 2014’ün ikinci yarısında çıkarmayı planlıyor.

Akıllı saat pazarında Samsung, Sony ve LG gibi büyük elektronik üreticilerinin yanı sıra Fitbit, Jawbone, Pebble gibi nispeten daha küçük boyuta sahip üreticiler yer alıyor. HTC’nin pazara girmesi ortamı biraz daha hareketlendirecektir. Bu arada HTC ile birlikte Apple’ın da bu yıl çıkaracağı bir ürünle akıllı saat savaşına katılması bekleniyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER