Teknoloji

HTC piyasa değeri açısından Nokia ve RIM’i geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın eski yöneticilerinden Anssi Vanjoki, Android ile yol almanın vereceği rahatlığın pantolona işemenin getirdiği geçici sıcaklığın sonunda meydana gelen rahatlamaya benzetmişti. Yani, Vanjoki o zamanlar esmekte olan Android rüzgarının sonsuza kadar sürmeyeceğine dikkat çekmek istemişti. Ancak görüyoruz ki, Android HTC’nin en büyük rakiplerinden biri olan Nokia’yı piyasaya değeri açısından geride bırakmasını sağladı.

Piyasa değeri bir şirketin pazarda varolan hisselerinin değerine göre belirlenen bir unsur ve şirketleri karşılaştırmak açısından biraz yanıltıcı olma durumu söz konusu. Ancak her iki cep telefonu üreticisinin birbirinin tersi istikamette gittiğini göstermesi açısından dikkate değer bir tablo ortaya koyuyor. Bloomberg’in verdiği bilgiye göre HTC’nin hisse senetlerinin değeri bu yıl içinde yüzde 33 oranında artış gösterirken, Nokia’nınkiler yüzde 19 değer kaybetti.

Nokia’ı geçmek HTC için dünyanın en değerli üçüncü akıllı telefon üreticisi olduğu anlamına geliyor. Tabii ki, ne Nokia ne de RIM boş oturmuyor. Her iki şirket de kaybettikleri sıralarını geri almak için geleceğe dönük iddialı planlar yapıyor, özellikle de üst sınıf akıllı telefon segmentinde… HTC ise önümüzdeki salı günü Sensation adını verdiği yeni bir cihazı tanıtmaya hazırlanıyor.

İlgili – Bloomberg
İlgili – All Things D

İLGİLİ HABERLER