Teknoloji

HTC’nin derdi finansal durumu değil, pazarlama

HTC için işlerin mali açıdan riskli bir durumda olduğu herkesin malumu durumunda. Tarihinde ilk kez bir çeyrekte zarar duyuracağını doğrulayan şirket, işleri yeniden yoluna koymak adına mali önlemler almak yerine pazarlamaya odaklanmayı planlıyor. Bloomberg’e konuşan HTC Başkanı Cher Wang, önümüzdeki iki aylık dönemin şirket adına çok zorlu geçeceğini dile getirdi. Wang’in ilk etapta şirketin mali durumuna bir gönderme yaptığı düşünülse de, HTC’den yapılan açıklamada Wang’in asıl anlatmak istediğinin ne olduğu daha net bir dille anlatıldı.

htc-one-mini-inceleme-00029

Açıklamada Cher Wang’in şirketin mali durumuna gönderme yapmadığının altı çizilirken, açıklamanın özünün 2013’ün dördüncü çeyreğinde yenilikçi pazarlamadaki rekabete yönelik olduğu ve Wang’in müşteriyle doğrudan iletişimi genel iş stratejisinin merkezine oturttuğu belirtildi.

Aynı açıklamada en iyi ürün ve ileri teknolojinin halen şirketin en değerli varlıkları olduğu vurgulanırken, şirketin önümüzdeki çeyrekler için en büyük ihtiyacının alternatif pazarlama yöntemleri üzerine düşünmek olduğu ifade edildi. Şirketin bir değişim döneminde olduğu belirtilirken, HTC markasının yeniden inşası için gereken yenilikçi pazarlama adımlarının atılacağının sözü verildi.

Açıklama huzursuzlanan yatırımcıları sakinleştirmeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilirken, Wang’in Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamalar şirketten gelen açıklamayla örtüşüyor. Önümüzdeki 24 ila 36 aylık dönemde şirketi en çok neyin zorlayacağına dair bir soruyu yanıtlayan Wang, önümüzdeki iki ayın pazarlama ve müşterilerle iletişim kurma konusunda son derece zorlu geçeceğini dile getirdi. İletişimlerinin sorunlu olduğunu kabul eden Wang, bunu geliştirdiklerini belirtmeyi ihmal etmedi. Wang şirketin son iki yıldır yaşadığı düşüşte pazarlamanın önemli bir payı olduğunu sözlerine ekledi. HTC’nin son ”alternatif pazarlama hamlesi” kapsamında ünlü oyuncu Robert Downey Jr.’ın şirketin yüzü olmasından da bahseden Wang, insanların Downey Jr.’ı bir değişim sembolü olarak gördükleri için sevdiğini dile getirdi.

İlgili >> Bloomberg, HTC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER