Manşetler

HTC One’ın takipçisi aynı tasarım, çift LED flaş ve kamerayla görüntülendi

HTC’nin birkaç hafta içinde 2014 model amiral gemisi Android telefonunu tanıtması bekleniyor. M8 kod adıyla anılan bu yeni One cihazının fotoğrafları ve dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Bugün onlara bir yenisi daha eklendi.

htc-one-2014-arka-cift-kamera-050214

Bloomberg tarafından geçtiğimiz ayın ortalarında geçilen bir haberde HTC One’ın 2014 versiyonunu alüminyum tasarımını koruyacağı, bununla birlikta daha büyük ekran ve çift sensörlü kamerayla geleceği iddia ediliyordu. @htcfamily_ru adlı bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan ve yeni tanıtılacak HTC One’a ait olduğu iddia edilen fotoğrafta mevcut tasarımın korunduğu, bununla birlikte arkaya çift LED flaş ve ikinci bir kamera lensi eklendiği görülüyor. Bu fotoğraftan yansıyanlar Bloomberg tarafından birkaç hafta önce verilen haberi destekliyor.

Toshiba çift sensörlü bir kamera modülü geliştirmiş ve Lytro tarzında, fotoğraf çekildikten sonra görüntü üzerinde yeniden odaklama yapma imkanı sunmuştu. Modern akıllı telefonlarda kamera teknolojisinin giderek daha fazla önem kazandığını göz önünde bulunduracak olursak, HTC’nin cesur bir adım attığını söyleyebiliriz. Tabii ki, ikinci kameranın yazılım tabanlı çözümlerden daha iyi sonuç verdiğini ortaya koyuncaya kadar bir şaşırtmadan öte gitmeyeceğini de kabul etmek gerekiyor.

Bu arada aynı Twitter hesabı 2014 model HTC One’ın önden göründüğü bir fotoğrafı da paylaştı. Fotoğraftaki cihazı önünde herhangi bir kapasitif tuşun bulunmaması dikkat çekerken, köşelerin de hafif yuvarlatıldığı anlaşılıyor.

Ortada anlamlı bir fotoğraf ortaya koyacak epey kanıt birikti, muhtemelen önümüzdeki haftalarda gördüklerimizdekinden farkı olmayan bir cihazla karşılaşacağız. Geriye sadece bu cihazın ne zaman tanıtılacağına dair soru kaldı. Acaba bu cihaz ay sonunda MWC’de mi, yoksa mart ayı içinde ayrı bir etkinlikte mi tanıtılacak? Bu sorunun cevabı da önümüzdeki günlerde kesinleşecektir.

İlgili >> Twitter (@htcfamily_ru)

İLGİLİ HABERLER