Teknoloji

HTC One’ın piyasaya çıkışı mart sonu ve nisan başında başlayacak

HTC, geçen ay tanıttığı gözde telefonu One’ın mart sonu veya nisan başı itibariyle piyasaya çıkacağını doğruladı. Söz konusu doğrulama cihazın piyasaya çıkışının gecikeceğine dair dedikoduların ortalıkta dolaşmaya başlamasının hemen arkasından geldi. İngiltere’de faaliyet gösteren perakendeci Clove One’ı beklenenden iki hafta sonra sunacağını açıklamıştı. Satıcı, HTC’den Büyük Britanya lansman tarihinin 29 Mart olarak güncellendiği bilgisini vermişti. HTC, telefonun tanıtımı sırasında küresel ölçekte piyasaya çıkışın mart ayının ikinci yarısında başlayacağını söylemişti.

htc-one-basin-2

HTC, gecikmenin nedeniyle ilgili gelen sorular karşısında One’ın tüm bölgelere başlangıçta planlandığı şekilde dağıtılamayacağını kabul etti. Yapılan açıklamada belirli pazarlarda ön siparişlerin karşılanmaya başlanacağını ve nisan ayı içinde daha fazla pazara bu ürünün giriş yapacağını kaydetti. HTC One’ın Türkiye’de piyasaya çıkışı da bu durumdan etkilenecek, ancak telefonun çok büyük ihtimalle nisan ayı içinde pazara girmiş olacaktır.

Aslına bakarsanız, HTC One’ın çok da fazla geciktiği söylenemez. Ancak Samsung’un yeni gözde Android telefonu Galaxy S 4’e tanıtmaya hazırlandığı ve muhtemelen fazla vakit kaybetmeden piyasaya süreceğini düşündüğümüz şu zamanlarda HTC’nin One’ı mümkün olduğu kadar erken şekilde piyasaya sürecek olması kendisi için kârdır.

İlgili >> SlashGear, Clove

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER