Teknoloji

HTC One A9’un 5.5 inç ekranlı versiyonu One X9 Çin’de görüldü

htc-one-x9-161115

HTC, iPhone’a benzeyen A9 Android telefonunun biraz küçük olduğunu düşünenleri cezbedecek yeni bir model hazırlığında gibi görünüyor. Birkaç haftadır devam eden dedikodulara şimdi de 5.5 inç ekranlı HTC One X9’un Çinli telekomünikasyon düzenleme kuruluşu TENAA tarafından onaylanması eklendi.

One X9 olduğu belirtilen telefon HTC One A9’a oldukça benziyor. Dolayısıyla telefonun bir açıdan Apple’ın iPhone 6 Plus’ına da benzerliğinin olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte X9’un bir cihaza daha, Nexus 6P’ye benzer yanlarının olduğu da görülüyor. Her iki telefonun arkasında da kamera bölümünün ayırt edilmesini sağlayan cam kaplı bir çubuk bulunuyor.

TENAA çeşitli fotoğraflara ek olarak X9’a ait başlangıç niteliğinde bazı bilgileri de yayınladı. A9’daki 5 inç ekran yerine X9’da 5.5 inç ekranın bulunacağı görülüyor. Bunun yanı sıra detayları verilmeyen 2.2 GHz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM’den de bahsediliyor. 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera da HTC One X9’a ait olduğu iddia edilen özellikler arasında bulunuyor.

htc-one-x9-161115-2

Bu arada dikkat çeken bir başka ayrıntı da HTC’nin stereo Boomsound hoparlörlere geri dönüş yapacak olması. HTC, A9’da çift hoparlör yerine alt kenarda yer alan tek bir hoparlöre yer vermişti. Hoparlörlerin ön tarafa geri dönüşü parmak izi okuyucusunun kalkması anlamına geliyor.

HTC henüz X9’un resmi duyurusunu gerçekleştirmedi. Bu arada HTC’nin çıkaracağı iddia edilen 5.5 inç ekranlı telefonun başka bir isimle ve bazı teknik özellikleri değiştirilmiş şekilde Çin dışındaki pazarlarda satıldığını görebiliriz.

Bu arada HTC’nin daha küçük ekranlı, Android deneyimini iPhone benzeri bir kasada yaşamaya olanak sağlayan telefonu HTC One A9 bir süredir Türkiye’de de satılıyor. HTC One A9‘un karbon gri ve gümüş renk seçenekli, 5 inç ekran, sekiz çekirdekli Snapdragon 617 işlemci, 13 megapiksel, 1080p video kayıt özellikli arka kamera, 5 megapiksel, 1080p video kayıt özellikli ön kamera, Android 6.0 Marshmallow, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızalı modelini piyasada 2499 TL’lik satış fiyatıyla bulmak mümkün oluyor.

Eğer HTC One X9 veya onun bir türevini Türkiye’de satışta görecek olursak, bu telefonun fiyatı muhtemelen HTC One A9’un fiyatından daha yüksek olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER