Manşetler

HTC’nin 1.7 GHz Tegra 3 işlemcili, 2100 mAh bataryalı ve Jelly Bean’li yeni akıllısı One X+ duyuruldu

HTC’nin One serisine beklenen en son üyesi One X+ nihayet resmiyet kazandı. Bu yılın başında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan ve ilkbaharda Türkiye’de de satışa çıkan One X’in hafif güncellemeler içeren bir versiyonu olan HTC One X+ 1.7 GHz’lik NVIDIA Tegra 3 CPU, 2100 mAh gibi daha yüksek kapasiteli bir batarya ve büyüklüğü 64 GB2ye çıkarılmış depolama alanı içeriyor.

HTC One X+ Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü geliyor ve bunun üzerinden Sense 4+ kullanıcı arayüzünü de barındırıyor. Yine 4.7 inç’lik ekrana sahip olan cihaz Sense 4+’nın bir parçası olan “Tap and Go” sayesinde Beats markalı hoparlörlerle kolay eşleştirme imkanı sunacak; kullanıcılar ses aygıtına kolaylıkla bağlanacak veya bağlantıyı sonlandıracak. Bunun dışında One X+ 8 megapiksellik, f/2.0 lensli ve ImageChip teknolojisinden yararlanan bir kamera barındırıyor. Kamera yazılımında ufak tefek oynamalar yapılmış; ön kamerayla kendi fotoğraflarını çekmek için özel bir portre modu ve kamera uygulamasının hızlı bir şekilde açılmasını da sağlayan Sightseeing modları eklenmiş.

Bluetooth 4.0 ve NFC desteğine sahip olan HTC One X+ 134.36 x 69.9 x 8.9mm’lik boyutlara ve 135 gr. ağırlığa sahip. HTC, bu cihazla birlikte Get Started (Başla) adı verilen web tabanlı bir servisi de tanıttı. Bu servis kullanıcıların cihazın ilk kurulumunu masaüstü bilgisayar üzerinden kontrol etmelerine olanak sağlayacak, telefonda ise iş sadece tek bir tuşa dokunmak olacak.

Galeri: HTC One X+
[nggallery id=1073]

HTC One X+’nın bu sonbaharda dünyaya yayılması bekleniyor. Ekim ayı içinde Avrupa ve Kuzey Asya, kasımda ise Güney Asya bu telefonla tanışacak. Cihazın Türkiye’ye de kısa süre içinde geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER