Manşetler

HTC One X 5 inç’lik tablet-telefon melezi Galaxy Note’u gözüne kestirdi

Samsung ve LG’nin 5 inç’lik mobil cihaz savaşına HTC de yepyeni bir cihazla katılmaya hazırlanıyor. Yukarıdaki sızan taslak görüntü ve çeşitli bilgiler HTC’nin de 5 inç’lik cihazında daha uzun görünümlü bir yaklaşım izleyeceğini, böylelikle çıkan cihazın avuç içine rahatlıkla sığacağını gösteriyor. Bununla birlikte HTC One X’teki gibi, belki de ondan daha geniş bir ekran deneyimi ve HTC One serisinin sunduğu üstün özellikler de müşterilere ulaştırılacak.

Bu cihazda işlemci olarak dört çekirdekli yeni nesil Snapdragon S4 Pro işlemcinin bulunacağı düşünülüyor, eğer o olmazsa da Qualcomm’un çift çekirdekli işlemcilerinden biri yer alacak. Cihazın üzerinde yer alan kırmızı renkli hatlar bunların bir mobil operatöre özel olarak yapılmış dokunuşlar olduğunu düşündürüyor, ABD’li mobil operatör Verizon’ın bu cihazı 4G LTE desteğiyle birlikte sunabileceği iddia ediliyor. Bu arada cihaz DLX veya 6435LVW kod adlarıyla da anılıyor.

Cihazın ekranının altında diğer HTC One serisi cihazlarda olduğu gibi üç adet kapasitif dokunmatik tuş yer alıyor. Tepede hoparlör ızgarası, arkadaysa ortaya yerleştirilmiş bir kamera yer alıyor. Bu kameranın en az 8 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olduğu düşünülüyor. Cihazın Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelse bile eninde sonunda Android 4.1 Jelly Bean alacağı tahmin ediliyor.

HTC’nin bu yeni akıllı telefonuyla 19 Eylülde New York’ta düzenlenecek HTC etkinliğinde tanışabiliriz. Her ne kada bu etkinlikte kahramanın Windows Phone 8 cihazları olacağı tahmin edilse de, HTC bir Android cihaz tanıtma fırsatını da kaçırmayacaktır.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER